MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 18 apr 2018

Sådan bliver du klar til sommerens VM i fodbold

De store internationale turneringer gør det til en fornøjelse at være fodboldfan.

Vi er efterhånden kun små tre måneder væk åbningskampen i VM i fodbold, hvilket betyder, at det så småt er på tide at planlægge sommerens fodboldfest. I denne guide ser vi nærmere på, hvordan du får mest muligt ud af VM-slutrunden.

 Planlæg din tid

Det første skridt til en optimal VM-slutrunde er planlægning. VM 2018 strækker sig over en hel måned, og der skal som bekendt spilles et hav af kampe. Derfor kan man heller ikke tro, at man kan planlægge fra dag til dag under turneringen. Forsøger man dette, vil man ende til moster Odas 70 års fødselsdag under kvartfinalen, eller til en haveoprydningsdag, når Danmark møder Frankrig. Det gælder om så tidligt som muligt at få sig et overblik over kampene og få tastet de bedste opgør ind i kalenderen. I modsætning til tidligere slutrunder spilles kampene i Rusland ikke på de samme tidspunkter hver dag, så denne slutrunde kræver endnu mere planlægning. Faktisk spreder slutrunden sig over hele fem forskellige tidszoner, hvorfor kamptidspunkterne altså varierer gevaldigt i gruppespillet. Det er først, når ottendedelsfinalerne starter, at kamptidspunkterne er de samme hver dag. Så snart man har styr på kampprogrammet, kan man begynde at planlægge. Førsteprioriteten er at udnytte alle turneringens hviledage. Det gælder om at lægge så mange arrangementer på disse hviledage, så man kan slippe afsted med at bruge de resterende dage foran fjernsynet. Har man brug for mere tid sammen med sin bedre halvdel, familie eller arbejde, må man ofre nogle af de mindre vigtige kampe. Det er for eksempel oplagt at droppe Panamas kamp imod Tunesien eller Iran – Marokko.

Lær Rusland at kende

Det næste skridt til at få et storslået VM 2018 er at sætte sig ind i værtslandet. Man kan selvfølgelig godt bare se kampene, men det er bare en bedre oplevelse, hvis man kender værtslandet og de forskellige stadions. Rusland er et land med en unik historie, som er vigtigt at kende for at forstå landet. Rusland er selvfølgelig meget mere end bare Vladimir Putin, bjørne og vodka. Luzhniki, hvor åbningskampen og finalen skal spilles, er for eksempel et legendarisk stadion. Det blev åbnet i 1956 under navnet Lenin Stadion, og det har siden lagt jord til et hav af store sportsøjeblikke. Det var for eksempel her sommer-OL blev afholdt i 1980, imens det også har afholdt en UEFA Cup- og Champions League-finale samt VM i atletik. Når VM 2018 er forbi, vil det være et af blot fem stadions i verden, der har afholdt Champions League-finalen, VM-finalen og sommer-OL. Rusland er verdens største land, og selvom VM kun spilles i den vestlige del af landet, er der stor forskel på for Kaliningrad på grænsen til Polen og Jekaterinburg i Sibirien. Af samme årsag kan man heller ikke forvente, at alle værtsbyerne og indbyggerne er helt ens, som man ville kunne med de fleste andre europæiske lande.

Sæt dig ind i holdenes styrker og svagheder

Det er naturligvis også afgørende, at man kender de forskellige deltagerlande. Forud for hver eneste slutrunde udgives der et hav af magasiner, hvor man kan lære de største stjerner at kende. Disse har dog alle den fælles svaghed, at de skrives og udgives lang tid før slutrundens start. Mange gange er oplysningerne i magasinerne derfor forældede, og flere af spillerne er måske ikke engang med. I stedet bør man finde guides online. Et oplagt sted at starte er denne guide til VM fra Odds.dk, hvor man finder udførlig information om samtlige 32 deltagerlande, TV-program, odds, spilforslag og meget mere. Den bliver konstant opdateret, og den er et perfekt eksempel på en komplet guide til sommerens store slutrunde.

Glæd dig og nyd det!

Så snart man har gjort alt sit forarbejde, kan man begynde på det tredje og sidste punkt, nemlig at høste frugterne af sit hårde arbejde. Når man kender holdene, spillerne, byerne og lignende, kan man begynde at glæde sig til slutrunden. Disse store internationale turneringer har altid en helt særlig atmosfære, der virkelig gør det til en fornøjelse at være fodboldfan. Det er en atmosfære, man virkelig kan se frem til i ugerne op til slutrundens start. Her vil man som fodboldfan også ende i et hav af diskussioner om den nærtstående slutrunde. Her vil man altid kunne markere sig som ekspert, hvis man har gjort sit hjemmearbejde godt nok. Når selve slutrunden starter, gælder det om at nyde det. Et VM i fodbold spilles kun hvert fjerde år, så ventetiden mellem hver slutrunde er lang. Derfor gælder det om at tage sig et øjeblik hist og her til at nyde den særlige atmosfære og de fremragende fodboldkampe, da festen hurtigt er forbi. God slutrunde!
None

None