MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 26 jan 2017

Sådan får du råd til flere fornøjelser på SU

Kort guide med fem simple tips til at få råd til flere fornøjelse på SU.

Livet som SU-studerende er langt fra en dans på roser, og mange studerende døjer med en stram økonomi. For mange er det særligt de klassiske fornøjelser, der spares på sidst på måneden for at få tingene til at hænge sammen. Men det behøver ikke at være sådan, for der findes mange måder, hvorpå man kan få det hele for under det halve – næsten. Så hvis du gerne vil have råd til flere fornøjelser, uden at skulle have den store pengepung frem, kommer der her en kort guide med fem simple tips til at få råd til flere fornøjelse på SU.

1: Gå ikke glip af fodboldkampen – stream det gratis

En af de ting, som de færreste har råd til som studerende, er de dyre TV-pakker, og selvom det er muligt at dele et Viaplay abonnement med en ven eller endda ens familie, så er det faktisk muligt at se al den sport, man gerne vil, næsten gratis. For på langt de fleste sportsbettingsider såsom bet365 eller Unibet, er det muligt for brugerne at se live stream fodbold via deres hjemmeside. Kvaliteten er god, og som nævnt koster det ikke noget. Det eneste, man skal gøre, er derfor at oprette en bruger, og herefter er man i gang.

2: Drop de dyre bøger – lån dem på biblioteket i stedet

En anden fornøjelse, som mange vælger at spare på, er bøger. Som studerende har man i forvejen høje udgifter til skolebøger, og derfor er der mange, som vælger at spare de skønlitterære bøger væk. Men uanset om man er til Twilight, Harry Potter eller Afdeling Q-bøgerne, så er der ingen grund til, at man skal være foruden. Her kan man for eksempel vælge at låne bøgerne på det lokale bibliotek fremfor at købe dem. På den måde kan man komme igennem så mange bøger, som man vil, uden at skulle have pengepungen op ad lommen, medmindre man glemmer at aflevere bøgerne tilbage til tiden.

3: Spar 50% på restaurantbesøg – brug Sweetdeal

En tredje ting, som de færreste har råd til, når de studerer, er restaurantbesøg. Men det betyder ikke, at man aldrig kan unde sig noget rigtig godt at spise. I de fleste større studiebyer som Aalborg, Aarhus og København er der mulighed for at gøre brug af Sweetdeal, hvilket er særlige tilbud på blandt andet restaurantbesøg, hvor man kan spare helt op til 50% af den normale pris. Disse tilbud er ganske populære, fordi mange restauranter hellere vil give rabatter fremfor at have mange tomme borde stående i hverdagen, hvor der som regel er mindre travlt.

4: Få en billig ferie – rejs uden for højsæsonen

En fjerde ting, som mange føler sig nødsaget til at spare væk, når de studerer, er ferier. Men særligt som studerende kan det gøre en stor forskel, at man får mulighed for at lægge den travle hverdag bag sig og slappe helt af for en stund. Her kan man dog paradoksalt nok drage stor fordel af at være studerende. De måneder, hvor der er flest penge at spare på at rejse, er typisk i september og januar og februar, hvilket er tre måneder, hvor semestrene på de videregående uddannelser begynder. De første uger af et nyt semester er sjældent så vigtige som de sidste, og derfor kan man med fordel overveje at tage på en uges ferie i denne periode. Her kan man ofte spare over 50% på både flybilletter til en lang række destinationer i Europa, samt spare det samme på hotelregningen, hvis ikke man har noget imod at benytte sig af et hostel eller bruge AirBnB. Mangler du inspiration til en billig ferie, kan du finde det her.

5: Kom til festival – tag et bijob som bartender eller afrydder

En sidste fornøjelse, som mange studerende modvilligt vælger at sløjfe på grund af en presset økonomi, er den årlige tur på festival. Her er der dog mange muligheder for at spare en stor del af sine udgifter. En af mulighederne, hvis ikke man ønsker at samle flasker, er at søge et bijob som bartender eller muligvis rengøringspersonale. Alle de store festivaler leder efter folk til at hjælpe til under festivalen, og selvom man muligvis går glip af en koncert eller to undervejs, så kan man få sin billet helt gratis. Ofte vil man skulle arbejde 15-20 i løbet af festivalen, men til gengæld får man muligheden for at komme af sted til billige penge, og derudover kommer man uden tvivl til at få masse gode oplevelser og møde en masse nye mennesker. Er det absolut no-go at gå glip af blot et par koncerter, kan man med fordel også undersøge, om der ikke søges hjælpere til opsætning af festivalen eller nedpakning, da disse tjanser foregår henholdsvis før og efter festivalen. (Artiklen er sponsoreret)