MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 12 mar 2015

Sexdebut uden prævention sker for hver fjerde

Man kan også prøve at mærke efter med en finger. (Colourbox)

Hver fjerde bruger ikke prævention og hver tredje er fuld, når det bliver hedt under lagnerne for første gang

Af: Maj Laden Nørgaard

Siden de glade 60’ere har sexdebutalderen ligget solidt på 16-17 år. Men det at bruge prævention er ikke så populært blandt unge sexdebutanter. Samtidig har hver tredje indtaget rigelige mængder af alkohol, når det første samleje finder sted. Det viserer resultater af en artikel i Ugeskrift for læger, der behandler seneste tal for sexdebutantsalderen i Danmark.

”For mange sker den seksuelle debut pludseligt og ofte under påvirkning af alkohol. Mange benytter derfor ikke prævention denne første gang, selvom komdomet er et ’must’ her,” siger gynækolog Annemette Lykkebo.

Som konsekvens af den manglende prævention viser tal fra den offentlige database Medstat, at der i 2003 blev solgt 60.000 pakker receptpligtige fortrydelsespiller. Det tal sted til 103.000 i 2013 – altså en stigning på mere end 70 % på ti år.

LÆS OGSÅ: "Sexsygdom uden at have haft sex?"

Kvinder skal beskytte sig

Ifølge Danmarks Statistik er tal for provokerede aborter ligeledes steget. Antallet af aborter for piger i alderen 15-24 år er steget med 21% gennem de sidste ti år.

Gynækolog Annemette Lykkebo mener, at det også er kvinders ansvar at anvende prævention, således det stigende forbrug af fortrydelsespiller og aborter kan mindskes:

”Når seksuallivet i årerne derefter tager fart, er det vigtigt, at især kvinden finder præventionsform, der passer til hende liv og krop,” fastslår Annemette Lykkebo.

Andre læser også

Hvordan firmagaver kan være en investering i dit brand Mange virksomheder har indset at de genstande og gaver, de vælger at bruge i de... Læs mere
Samlelån: fordele ved at konsolidere din gæld Samlelån tilbyder en løsning for dem, der står med flere dyre lån eller kred... Læs mere
Komplet guide til alt rideudstyr Hvis du er en erfaren rytter eller helt ny i ridesporten, ved du sikkert allered... Læs mere