MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 14 aug 2017

Shu-bi-dua: The Musical møder bøgetræer og øl

Lørdag eftermiddag kunne man opleve en noget anderledes musikoptræden på Smukfest. Noget af castet fra Fredericia Teaters opsætning af ”Shu-bi-dua: The Musical” gæstede skoven.

Tekst og foto: Julie Schuster Lapp og Helena Krogh Jensen

Publikum samlede sig lørdag foran Bøgescenen trods den silende regn, og skrålede glædeligt med på klassikere som ”Hvalen Hvalborg”, ”Sexchikane” og ”Står på en alpetop”. Med regnslaget på og en øl i hånden, forhindrede regnen ikke en fantastisk stemning til den meget anderledes koncertoplevelse. Showet var helt fantastisk, og den gode, gamle Shu-bi-dua sange blev fortolket på en ny og spændende måde. På scenen som ”guide” gennem showet var 25-årige Emil Birk Hartmann, som spillede hovedrollen i musicalen. Med en fantastisk stemme og vild energi på scenen, skabte han en hel unik stemning og en god oplevelse for publikum. Et publikum, som var godt og grundigt blandet.
None

None

For foran scenen var en forsamling af folk i alle aldre. Flere steder kunne man spotte to generationer, som nød musikken på hver deres måde. Vi taler nemlig om dem, som lyttede til Shu-bi-duas musik tilbage ved bandets opstart i 1973, og dem, som den første generation sidenhen har spillet sangene for. Mange børn er nemlig vokset op med Shu-bi-duas musik i huset, hvilket viste sig ved musicalindslaget i skoven. Unge mennesker på 18-20 år sang med på hver en sang side om side med deres forældre. Musicaloptrædenen formåede at samle skoven på en smuk måde. Folk var glade, smilte, sang og hyggede sig med dem, de var til festival med. Sangerne på scenen lavede et forrygende show med små rekvisitter og hyggelige animationer i bedste Shu-bi-dua stil. Og selvom det var koldt og vådt, gik det hele op i en højere enhed, da ”Midsommersangen” blev sunget, og solen tittede frem bag de går skyer. Alt i alt et sjovt og anderledes initiativ fra Smukfest, noget som de sagtens kan gentage næste år.