MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 29 jun 2017

Smart kampsport i lækker blød Judo gi

Med judo får du trænet både styrke, smidighed, balance, koordination og

Judo er en moderne, japansk kampsport, som faktisk har mange entusiastiske udøvere i Danmark. Når du træner i klubberne handler det om fællesskab og gensidig respekt. Og så er det frem for alt sjovt.

Judo er den smarte kampsport, hvor du grundlæggende udnytter din modstanders kræfter og balance til at udføre en teknik, hvor du kan kaste eller kontrollere din mostander med forskellige teknikker. Slag og spark er forbudt. Derfor hedder det Judo på japansk, og det oversættes bedst med ”Den milde vej.” Du får trænet både styrke, smidighed, balance, koordination og reaktionsevne. Alle muskler bliver rørt, når du træner og dyrker Judo. Samtidig giver det dig en større kropsbevidsthed. Og mange oplever også et meget større og bedre selvværd. Der hersker ikke streng disciplin i judoens verden, og der bliver sat pris på god opførsel. Der bliver derfor lagt vægt på, at man tager hensyn til hinanden. Der er flere grader i judo og til hver grad hører der et bælte. Du starter med et helt hvidt bælte og træner dig frem til lilla, gult, orange, grønt, blåt, brunt og endelig det eftertragtede sorte bælte. Og selv når du når det sorte bælte, kan du fortsætte med at dygtiggøre dig – fra 1’ste Dan og helt op til 10’ende Dan og dermed det ypperste røde bælte. En af reglerne er også, at alle judo-udøvere skal være rene, have korte negle og hverken have voks i håret eller make-up og neglelak på. Det eneste tilbehør, der faktisk hører sig til er en dragt, der kaldes en Judo gi.
None

None

Judogien stammer fra Japan i 1907, og den består af en jakke, bukser samt bælte. Bæltet indikerer, hvilken grad du har. Judo gi dragten er lækker blød og består af 100% bomuld. Og så er Judo gi’en meget slidstærk, da dragten skal kunne holde til kampe, hvor der bliver taget godt fat. De fleste udøvere anvender en hvid judo gi. Du kan se, hvordan de ser ud og finde et godt udvalg her hos Mrk-sport.dk , der også har masser af udstyr til til mange andre forskellige slags kampsport. Hvis du vil i gang med Judo som god træning og smart kampsport, så kan du finde en klub under Judo Danmark her (Indlægget er sponsoreret)