MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 18 okt 2017

Smitter det, hvis man bliver slikket?

Klamydia smitter ikke ved at du bliver slikket i anus.

Mand på 18 år fra Glostrup Kommune

Hej, jeg er blevet slikket i min anus og er bange for at været smittet af klamydia. Kan man blive smittet på den måde fra mund til anus/endetarm? Eller er det kun fra pikken, skeden og anus man kan blive smittet?

Svar:

Klamydia kan ikke smitte til dig på den måde. Når du bliver slikket i anus, er det sexsygdomme som herpes og syfilis, der kan smitte fra din partners mund til din endetarmsåbning – det ikke muligt at blive smittet med hiv, klamydia eller gonoré ved at en sexpartner slikker på din endetarmsåbning. LÆS OGSÅ: "Ubeskyttet analsex og klamydia"

Tak for alle spørgsmålene Sexlinien for unge siger tak for dit spørgsmål – vi håber, vores svar har medvirket til, at du måske kunne løse dine problemer. Har du mere at spørge om eller vil du have uddybet dit svar, kan vi også fanges på vores telefon eller chat på Sexlinien.dk, hvor vi også laver rådgivning, hvis du ikke lige kan bruge vores brevkasse igen. Vi tager telefonen kl. 15-17 og chatter kl.15-17 på alle hverdage. Nummeret er 70 20 22 66.