MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 02 jul 2014

Solid flødefunk - på den fede måde

Scarlet Pleasure har på nul tid opnået høj rotation på P3 og spiller for fulde koncerthuse med deres funky, synthbaserede R&B. Københavnertrioen skuffer ikke live og viser, at de er klar til det store gennembrud

Anmeldt af: Oda Hustad Foto: Copenhagen Records

Scarlet Pleasure er lyden af den amerikanske vestkyst i 1980’erne med lange strande, paraplydrinks og solbrændte strippere. Og gruppens tre medlemmer har netop rejst til USA og tilbage igen for at hente inspiration til sit soulede og funky R&B-udtryk. Du har helt sikkert hørt deres første single ”Windy”, der blev P3’s Uundgåelige i februar i år. Siden den gang er det gået stærkt for den københavnske trio, der blandt andet har udgivet endnu en single, optrådt på Monte Carlos sidste radioudsendelse og spillet for et udsolgt Lille Vega.

Forførende funk, der indfrir forventninger live

Man kunne godt være spændt på, om Scarlet Pleasures velproducerede og noget transparente lyd ville falde lidt igennem live. Men gruppen skuffede ikke, da de gæstede spillestedet HeadQuarters i Aarhus onsdag aften. Forsanger Emil Golls vokal er så blød og forførende, at det føltes lidt som at blive slikket i øret hele koncerten igennem – på den behagelige måde, der får det til at sitre i hele kroppen. Hans selskab på scenen, som bestod af bandmedlemmerne Joachim Dencker på trommer og Alexander Malone på bas i tillæg til en tredje mand på synth, skuffede heller ikke og leverede en groovy instrumentalbund, der var lige så tight som en Victoria’s Secret-model. En gang i mellem griber man sig selv i at savne en guitar, som kunne udfylde lydbilledet bare en lille smule mere. Men synthen gør arbejdet langt hen ad vejen og er nok også med til at definere de tre københavneres unikhed i den danske popjungle.

Fed fløde, man godt må nyde

Det er ikke til at komme uden om, at Scarlet Pleasure er fløde med høj fedtprocent. Men man nyder dem med god samvittighed. Den store begejstring blandt koncertens (overvejende kvindelige) publikum tydede også på, at markedet står med vidtåbne arme overfor deres moderne udgave af 1980-inspireret, funky og forførende R&B. Koncerten i Aarhus efterlod ingen tvivl om, at Scarlet Pleasures store gennembrud nærmest er uundgåeligt. Nu er det bare at vente spændt på pladen.