MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 09 maj 2014

Spot Festival - 5 Skarpe til Hukaos

None

None

Rapperen Louis Rustum og sangeren tais. spillede dobbeltkoncert fredag eftermiddag til Spot Festival. De er henholdsvis 21 og 22 år, og er indbegrebet af ”fresh”. Drengene repræsenterer det Århusianske musikkollektiv Hukaos, der blandt andet også omfatter den fremadstormende R&B-sanger Karl William.

Af Anja Pil Christoffersen

Louis, hvad handler dine tekster om?

De er meget skandinaviske. De handler meget om ting, der sker omkring mig. Men for mig handler det også om at distancere mig fra amerikansk musik og fortælle om, hvad der sker omkring mig. Jeg er jo ikke amerikansk, så jeg føler at det er mit job at fortælle folk om, hvor jeg er fra, og hvem jeg er. Så hvis Jay-Z nogensinde hørte min musik, så ville han lære om, hvordan Danmark er. Så får folk udefra noget indsigt.

Tais, hvordan vil du selv beskrive din musik?

Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror ikke rigtig jeg har fundet ind til der, hvor jeg kan beskrive den endnu. Lige nu laver jeg bare noget, som jeg ikke ved hvad er. Og så finder jeg nok ud af det på et tidspunkt.

Louis, hvem er du inspireret af?

Lauryn Hill og Tupac. Men jeg er også inspireret af alle mine venner og mit miljø. Det er det, der inspirerer mig – musikken hjælper bare med at formidle det.

Tais, hvad er drømmen?

Der er en ny mainstream genre, som ikke er færdig med at udvikle sig. En ny slags R&B. Og jeg vil gerne lave musik, der hjælper den på vej og får den til at udvikle sig mere. Det er drømmen! Men måske også at komme til USA en dag.

Hvad betyder Hukaos for jer?

Louis: Hukaos kommer fra ”Who cares?”, som betyder ”Hvem er interesseret?”. Men det handler også meget om en indstilling og en tilgang til musikken. Ikke at have nogen begrænsninger eller rammer. Hvis musikken fungerer, så fungerer den, så skal man ikke være begrænset af genrer. Tais: Navnet beskriver også crewet. Alt vi laver er det. Alt vi laver er Hukaos.
None

None