MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 09 maj 2014

Spot Festival - Festivaldækning

None

None

I weekenden afholdes årets Spot Festival i Aarhus, og landets musikere, musikinteresserede og folk i branchen strømmer til Smilets By.

Af Anja Pil Christoffersen

Aarhus summer af liv. På alle gadehjørner og torve bliver der sat ølboder op, og luften er tyk af forventningens glæde. De næste to dage er der Spot Festival, og der vil blive spillet mere end 150 koncerter fra nogle af nordens bedste bands og artister. Koncerterne finder sted forskellige steder i Aarhus midtby, bl.a. på Musikhuset Aarhus, Scandinavian Center, Voxhall og Godsbanen. Festivalen er kendt for at sætte spotlys på up-coming talenter, og har været et springbræt for mange af de artister som har succes i dag. Festivaldeltagerne er derfor en forundelig blanding af unge håbefulde musikere, talentspejdende branchefolk, og selvfølgelig også forårsglade Århusianere, som griber muligheden for at opleve et fantastisk væld af koncerter. På festivalen kan man blandt andet høre Christopher, Ginger Ninja, Kidd, Karl William, Reptile Youth og Turboweekend.

Spot Off – Spot Festivals bastard

None

None

None

None

None

None


Bag Godsbanen i Aarhus, på det, der hedder Institut for X, kan man komme til Spot Off, som er en alternativ festival, der også afholdes i weekenden. Institut for X er en privat platform for kreativ kultur og erhverv, hvor kreative sjæle kan udfolde sig i store værksteder. Hjernen bag Spot Off hedder Sean Poul de Fré Gress, og i stilheden før stormen, i timerne inden festivalen begynder, forklarer han konceptet således. ”Spot Off er en organisme i sig selv, som ligesom er vokset ud af Spot Festival”. Man kan vel kalde det Spot Festivals bastard – en slags guerilla festival, som fungerer som en udvidelse af Spot festival”. Ifølge Sean Poul de Fré Gress trængte Spot festival til netop denne udvidelse. ”Der er så meget god musik derude, som ikke har noget pladeselskab i ryggen, men som er klar til at komme ud. Jeg synes, at Spot festival kan blive lidt for indelukket, og det kan komme til at lyde lidt ens det hele. Spot Off er mere gritty, ikke? Mere råt og hjemmelavet og i forhold til Spot festival. Her kan man høre en koncert i B-huset, som har meget mere stemning og atmosfære end Scandinavian center.” Sean Poul de Fré Gress glæder sig selv til at høre bandet 100 % Max, som er et tysk afrobeatband. ”Og Felix de Luca bliver vildt. Det er hip hop fra Nørrebro på internationalt plan”, siger han.