MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 18 mar 2019

Stor dansk Counter-Strike-turnering10.-12. maj

Den prestigefyldte CS:GO-turnering for tophold suppleres med LAN-party hvor alle kan deltage.

Astralis og North er to danske hold i verdenseliten inden for esport og alene spillet Counter Strike spilles af flere end en halv million danske spillere.

Og nu er der lagt op til et brag af en esport-weekend fredag-søndag 10.-12. maj i FrederiksborgCentret i Hillerød. Hillerød Esport Event har Hillerød Event som arrangør; tidligere hed det Hillerød Kræmmermarked og det er en paraplyorganisation som står bag arrangementer, der giver penge til foreningerne i Hillerød. Der er to arrangementer i weekenden og Hillerød Event står for det ene: Et LAN-party, hvor alle børn og voksne kan tilmelde sig og dyste i Counter Strike, League Of Legends, Fortnite og Rocket League med præmier i form af hardware og gavekort for 20.000 kroner. Den anden del er en stor og prestigefyldt CS:GO-turnering med flere danske Top-10-hold, der dyster om en præmiesum på 60.000 kroner. Hillerød Esport Event har allieret sig med Danmarks førende Counter-Strike nyhedsside, Dust2.dk, som har holdt flere end 100 turneringer på få år. Power Play hedder turneringen, der bliver vist på storskærm i FrederiksborgCentret, hvor der både er kommentatorer og eksperter i et studie, ligesom turneringen streames og vises på HLTV.

For nylig var seks danske hold var blandt de 30 bedste i verden og der er masser af talenter:

- De talenter skal dyrkes, så vi fastholder vores position, og en af måderne at gøre det på er ved at komme ud og få dem vist frem, så vi er rigtig glade for, at Hillerød Esport Event deler den ambition, siger Christen Sandersen, ansvarlig for Dust2.dk, og han føjer til, at der er lagt op til en turnering med mange penge og stor prestige på spil. Fra Hillerød Event siger Søren Jensenius: - Vi lavede vores første Esportevent sidste år, og det har dels givet os mange erfaringer, dels blod på tanden. Og alle deltagerne til HEE Lan Party får også adgang til at se topholdene dyste i CS:GO Hillerød Esport Event fredag 10. maj kl. 17 til søndag 12. maj kl. 12. FrederiksborgCentret, Milnersvej 39, 3400 Hillerød. For deltagere i HEE Lan Party koster det 250 kroner inkl. overnatning og adgang til CS:GO-turneringen. Tilskuerentré til GS:GO-turneringen: 25 kr. Holdtilmelding til CS:GO-turneringen: 2.000 kr. - Vi lavede vores første Esportevent sidste år, og det har dels givet os mange erfaringer, dels blod på tanden. Og alle deltagerne HEE Lan Party får også adgang til at se topholdene dyste i CS:GO, fortæller Søren Jensenius fra Hillerød Event.