MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 12 sep 2011

Suspekt snigpremiere i DR Koncerthuset

Suspekt, DR Koncerthuset d. 10. september 2011

Det rå og vulgære i klassisk fine omgivelser

Netop som jeg er ankommet til DR-byen, kan jeg mærke hvordan stemningen og forventningerne fra alle fansene summer. Foran indgangen står en gruppe og battler. Dette er ikke ligefrem det sædvanlige sted, man tager hen for at opleve folk disse hinanden. Koncerten er delt op i to dele. Første del af koncerten foregår i koncertsalen. Her fremføres den nye plade Elektra (se vores anmeldelse af pladen under "Anmeldelser"), og den anden del spilles i foyeren, hvor drengene optræder med deres hits.

Første akt - Elektra

Jeg indtager min plads i koncertsalen og føler mere, at jeg er til en biografpræmiere end en koncert. Symfoniorkesteret sidder allerede klar, stemningen er intens og folk er utålmodige. Da de sidste mangler at finde deres pladser, bliver konferencieren nødt til at true folk med evig herpes, hvis de ikke har fundet deres plads inden 5 minutter. Publikum brøler SU-SPEKT SU-SPEKT SU-SPEKT!!! Nu sker der noget! I hættetrøjer og med hvide nylonstrømper over hovedet går Suspekt på scenen med Brænder byen ned. De formår fra starten af koncerten at komme udover scenen, og fylde den gigantiske koncertsal ud, og mundlamme står både Orgie-E og Bai-D ved enden af første nummer, indtil Orgie-E udbryder ”Velkommen til fucking colusseum”. Igennem hele koncerten beviser både Orgie-E og Bai-D hvorfor de er the shit. De holder sig skarpt på beatet og kører et fejlfri flow, alt imens Rune Rask laver magi bag pulten. Under nummeret Helt alene gæster Tina Dickow med sin altid fantastiske stemme. Klaus Pagh fremføres, hvilket resulterer i en stemningsudladning jeg stadigvæk tripper over. De ligegyldige popnumre, som får hug i min pladeanmeldelse, får ny dybde og råhed, hvilket gør at sangene løftes til et nyt niveau. Under Nyt pas marcherer soldater med grisemasker ind på scenen, hvor de hver, har kuttedækkede piger med. Kutterne bliver revet af dem, og tilbage står pigerne nøgne, og på masochistisk vis tvinges de i knæ. Symfoniorkesteret er med under hele koncerten, dog efter min smag for lidt, og under nummeret parasitter indtager komponisten Frederik Magle orglet, der skaber en voluminøs og kæmpe lyd, som får min stol til at vibrere. Alt i alt et fantastisk første akt.

Andet akt – Greatest Hits

I foyeren er en lille scene sat op, og gulvet er pakket af Suspekt fans, hvilket får koncerten til at virke intim på trods af antallet af mennesker. Dette står i skarp kontrast til det storladent første akt. Suspekt går på scenen og samtlige hits fra de tre tidligere albums bliver spillet, alt lige fra skudtæt til Proletar. På bedste Suspekt vis bliver der drukket Jægermeister på jobbet, og komponisten Frederik Magle, der er kamp fuld, drikker Jægermeister af en sko. Under koncerten gæster det tidligere Suspektmedlem Troo.L.S. også scenen. Dette havde jeg ikke forventet! Suspekt giver fansene alt, hvad de vil høre, og de gør det til perfektion. Jeg har været til en del Suspekt koncerter, men dette er uden tvivl den bedste af dem alle!!!!!