MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 10 okt 2014

SygtSund - Til alle med et helbred

Teatret st. tv. tager pulsen på danskernes sundhed, med deres forestilling SygtSund - en absurd komedie, der behandler temaet sundhed.

Nationen Danmark har fået sundhedsforstyrrelse. Lægerne ordinerer motion på recept, rygerne må søge tilflugt i træer, og en elektronisk controlmaster giver ordrer til kroppen. Man bør holde sig væk fra alt - og huske at drikke vand til. Men hvad er egentlig sandheden om sundheden?

Slankepiller, stripfitness og rygere på flugt

SygtSund er en absurd komedie om stripfitness, dødsangst, mirakler, kys, kalorier - og familien Momsens kamp for at leve lykkeligt til deres dages ende. I forestillingen møder vi den unge, anorektiske Emilie, som skyller sit fedt ud i toilettet og sjipper på livet løs. Mor Anette, som altid har et menneske i øret og er besat af sit Control Master 2020-armbånd, der gør hende opmærksom på alle hendes fysiske behov. Og endelig far Jens, stresset bibliotekar og kommunefarvet fra inderst til yderst samt smugryger på tilflugt i et birketræ. Dertil kommer familiens krøllede hund Wilma og den kliniske læge Tom. Emilies bedste, benhårde veninde Ana og den skorstensrygende Tove. Og selvfølgelig en håndfuld selvudnævnte sundhedsguruer, der alle ved bedst.

Sundhedsteater for unge og voksne

Teatret st. tv. rammer med SygtSund en bred målgruppe fra 14 år og op. Og det er ikke svært at relatere til hverdagens sundhedsudfordringer, som her bliver sat på spidsen og sætter vor tids syn på sundhed til debat. Teatret st. tv.’s grundlæggere Betina Grove og Marianne Søndergaard formulerer tankerne bag forestillingen: -          

Der er efter vores mening et voldsomt og til tider også overdrevent fokus på sundhed i vores samfund. Der forskes i sundhed som aldrig før, der opstilles regler for hvad vi må og ikke må spise, og hvor meget motion vi bør dyrke.

Sund livsførelse er det nye sort, men er det i virkeligheden så godt at være så sund? Kan man forebygge sig til et lykkeligt sygdomsfrit liv? Hvad hvis vi alligevel bliver syge? Hvordan takler vi så det? Har vi så travlt med at tage kontrollen over det her satans liv at vi helt glemmer at leve?

Bag SygtSund står teatergruppen Teatret st. tv., og samtlige roller spilles af teatrets forkvinder, Betina Grove og Marianne Søndergaard krydret med en god stak parykker. Mette Heeno, som også er aktuel med All Inclusive, står bag manuskriptet, som er hendes første teatermanuskript, og det er iscenesat af Reumertvindende Anders Lundorph. Lyd og musik er forfattet af komponist Sune Skuldbøl Vraa, mens speak og sang er af Bjørn Fjæstad. Forestillingen har premiere på Teater GROB, Nørrebrogade 37, København, den, 29. november.