MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 10 jul 2015

Test af stavblender: En hidsig krabat

En stavblender er i min optik et af de vigtigste køkkenredskaber, da den kan være med til at gøre madlavningen nem som en leg. Det kræver bare, at stavblenderen er af en vis kvalitet, således at den hjælper og ikke bliver en belastning.

Stick Mixer Frost Pris: 699,95 kroner

Anmeldt af Amir Amirian

Jeg elsker at lave mad, og det har jeg gjort i mange år. Jo mere mad jeg laver - og jo mere avanceret, det bliver - des mere kræver det udstyr af en høj kvalitet. Hvis ikke går det hen og bliver en sten i skoen, frem for en hjælp. Det betyder også, at når man bruger sit udstyr til at lave dagligdagsmad, skal det kunne udføre det uden nogle problemer. Stavblenderen er en vigtig del af køkkenet, da den letter mange opgaver. Endvidere er stavblenderen en kombination af flere køkkenredskaber, hvormed den er perfekt til en studiebolig, hvor man ikke har plads til ti forskellige redskaber. Jeg har haft en del stavblendere i min hånd igennem mine år i et køkken, og jeg har til dato ikke mødt en så hidsig stavblender som denne. Jeg har valgt at teste stavblenderen på nogle af de retter, som mine tidligere stavblendere ikke kunne formå at udføre til perfektion.

En af de retter, der kan være problematisk for en stavblender, er humus. En god humus har en tyk konsistens, og den skal gerne være hel ”most” - med andre ord, må den ikke være for grynet, og den må under ingen omstændigheder have klumper. Mine tidligere stavblendere har stået af. Grunden til dette er, at den tykke konsistens sløver motoren, hvilket resulterer i en grynet og til dels klumpet humus. Men ikke med Frost! Det er sgu en vred fætter! Selv med en portion på 3L humus, blev resultatet helt perfekt. Humussen havde en tyk og blød konsistens uden en eneste klump. Derudover tog det ikke stavblenderen mange minutter at blende humussen færdig. Der er ikke noget værre end en stavblender, man skal bruge i 5-6 minutter for at opnå et tilfredsstillende resultat. Jeg bliver sgu træt i armen! Det har jeg på intet tidspunkt oplevet med denne.

Mit næste spørgsmålet var dog, om den også kunne håndtere frostvarer. Nu hedder den jo Frost. Jeg er stor fan af at lave en sund og nem ”sorbet is” som en aftensnack. Jeg bruger en smule vand, lidt sødemiddel og masser af frossen frugt. Dette sætter en hvilken som helst stavblender på arbejde, da det er begrænset, hvor meget væske der er til at hjælpe den på vej, og det siger sig selv, at frossen frugt er en hård sag. Men blenderen klarede det til perfektion, uden at jeg skulle bruge kræfter selv. Et resultat uden frugtklumper og en is, der smagte godt.

Til den sidste tids grillmiddage har jeg også brugt blenderens minihakker-funktion til at lave marinader. Lækre marinader på under et minut. Hakkeren er perfekt til at hakke løg, nødder og diverse andre ting, som man ikke orker at tage med kniven. Ligeledes er blenderens piskeris en dejlig ting at anvende. Jeg har brugt den til at lave mayonnaise, hvilket har været nemt med staven. Det er muligt at regulere farten på det lille hjul ovenfor knapperne. Det gør, at man kan starte med lav fart, og jo fastere konsistens, man får, des mere kan man øge farten. Flødeskum går som en leg og tager ikke mange minutter at piske fast.

Designet på Frost er flot, her særligt i kombinationen med det blå LED-lys, den hvide farve på toppen og metalbunden. Og det er netop vigtigt, at OBH har lavet bunden af metal - det gør rengøringen af stavblenderen nem, da madrester glider af uden problemer. Endvidere tager den ikke farve, hvilket er godt, når man blender rødbeder, karrymarinader og lignende.

Stavblenderen er behagelig at bruge, og det er positiv, at den er så kraftig. Det gør, at man blot skal bruge den kort tid af gangen, og at ens opgaver hurtigt er løst. Hold dog godt fast, da den kan suge sig fast! Mit eneste kritikpunkt er, at OBH har valgt, at knapperne skal trykkes helt ind frem for at bule lidt ud. Det betyder, at man kun kan holde blenderen på en måde, uden at blive generet. Endvidere kan det være træls at skulle trykke knappen så langt ind. Dette er dog en mindre detalje.

Jeg kan stærkt anbefale denne stavblender. Den har gjort mit liv i køkkenet en del nemmere.