MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 10 maj 2016

Tivoli kickstarter pinsen med musikscenens nye stjerner

Offspring Festival spilles i gang fredag den 13. maj kl. 16.45 på Pavillonen

Med et ambitiøst musikprogram sætter Tivoli fokus på fremtidens stjerner, når årets Offspring Festival løber af stablen på fredag.

Årets gæster til Tivolis Offspring Festival kan se frem til den engelske soulsanger Kwabs, den engelske rap trio WSTRN, den københavnske duo Ukendt Kunstner, art-rockgruppen Blaue Blume og duoen Phlake m.fl. I år skærer Tivoli ind til benet og forvandler Offspring til en éndagsfestival med 13 udvalgte artister. Fordelt på tre scener byder de på dugfrisk rock, pop, soul og hip hop til denne særlige udgave af Fredagsrock.

Offspring Festival spilles i gang fredag den 13. maj kl. 16.45 på Pavillonen

I år har Tivoli kogt Offspring ned til en musikalsk bouillonterning, som byder på 13 unikke koncerter. Målet er at skærpe Offspring Festivalens udtryk og ramme, så publikum får en ekstra stærk oplevelse med hjem. Offspring Festival afvikles for 5. gang. Programchef Rune Erbs Ledet siger:

”Jeg er stolt og glad over, at vi for 5. år i træk kan præsentere et udvalg af de mest interessante danske og udenlandske nye navne. I år har vi kogt fond’en helt ind, og giver i stedet plads til alle niveauer i den musikalske fødekæde.”

Fra vækstlag til hovednavne

Offspring giver scenen til hele den musikalske rangstige, hvor ”lyden af i morgen” er det gennemgående soundtrack. Publikum vil denne dag møde de navne, som anmelderne, eksperterne og publikum spår en stor fremtid. Igen i år er Tak Rock og Royal Beer klar med et helt nyt line-up på Pavillonen i Tivoli, som denne dag forvandles til ”Tak Rock scenen”. De fire af i alt fem bands, der spiller på scenen er Capital of Nowhere, John Alcabean, Lowrider Betty og The Oceans. Et 5. og sidste band udtrækkes ved en konkurrence på Tak Rocks Facebook.
None

None

Ukendt Kunstner lukker Offspring

Ukendt Kunstner fik hul igennem med debutalbummet Forbandede Ungdom. I 2014 fik de P3s Talentpris og en DMA som ”Årets Danske Gruppe”. I 2015 spillede de på landets store sommerfestivaler og sluttede året af med P3 Prisen. Nu har de netop udgivet deres andet studie-album Den Anden Side og turneret over hele landet, så det er et toptunet band, der lukker Offspring på Plænen i år. Ukendt Kunstner går på scenen lige efter Kwabs. Den engelsk/ghanesiske musiker fik et kæmpe hit med Walk, som katapulterede ham ud i Europa med raketfart. Succesen blev fulgt op med albummet Love + War fra sidste år, hvor han også spillede på Roskilde Festival til flotte anmeldelser.
None

None

Drømmepop og London-hiphop

Blaue Blume

kan også opleves på Plænen. Kvartetten har på kort tid markeret sig i Danmark og udlandet med deres atmosfæriske dream-pop og -rock. Debutalbummet Syzygy blev skamrost af anmelderne og af flere medier udråbt til det bedste danske album i 2015. De skrå brædder på Pantomimeteatret udskifter tylskørt med hiphop under Offspring. De rå toner kommer bl.a. fra den London-baserede hip hop trio WSTRN, som kombinerer lækre r’n’b tracks med effektiv rap. WSTRN giver fanen videre til duoen Phlake, der optræder for første gang i Tivoli. Med hver sin baggrund fra henholdsvis hip hop og coverband har de skabt deres egen lyd ”Rythm & Balls”, som er et miks af r’n’b og hårdheden fra hip hoppens rytmespor. Med singlerne So Faded, Pregnant og Angel Zoo har de lavet tre gedigne hits, som vil varme op under Offspring-publikummet.

Program – Offspring Festival 2016

Fredag den 13. maj Kl. 16.45: John Alcabean – Pavillonen Kl. 17.00: Chinah – Pantomimeteatret Kl. 17.45: Vinderen af Tak Rock- konkurrencen – Pavillonen Kl. 18.15: Asger Techau – Plænen Kl. 19.00: Soleima – Pantomimeteatret Kl. 19.30: Lowrider Betty – Pavillonen Kl. 20.00: Blaue Blume – Plænen Kl. 21.00: WSTERN (UK) – Pantomimeteatret Kl. 21.00: Capital of Nowhere – Pavillonen Kl. 21.45: Kwabs (UK)- Plænen Kl. 22.30: The Oceans – Pavillonen Kl. 22.45: Phlake – Pantomimeteatret Kl. 23.00: Ukendt Kunstner – Plænen Retten til ændringer forbeholdes. Læs mere: tivolioffspring.dk