MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 18 aug 2011

TJECK TOP 5: MISMATCH

Modsætninger mødes. TJECKs top 5-liste ser i dette nummer på modsætninger, som vi ikke troede nogensinde ville passe sammen og i nogle tilfælde måske helst ville have været foruden. Vi kårer de fem bedste, der alligevel fandt sammen.

5) Forældre og Facebook

Før i tiden kunne man låse døren til sit værelse, snakke i telefon i smug eller mødes bag cykelskuret med sin nyeste flamme – og mor og far anede ingenting. Sådan er det bare ikke mere. Efter forældrene er begyndt at komme på Facebook, er privatlivets fred slut. Mor farer i flint over festbillederne, hvor din storsnavende tunge dribler drøblen langt ned i halsen på en tilfældig date, og far spørger, hvad fanden du har gang i og peger på endnu et næsten-nøgenfoto i den lange kavalkade af utilgivelige branderter, som det aldrig var meningen skulle have været på forsiden af fars og mors computerskærme. Forældre og Facebook er en dårlig kombi, som nok vil komme til at splitte mange familier i atomer.

4) Ældre kvinder og unge mænd

Vi har i årevis hørt om adskillige bud på det klassiske mismatch: Gamle mænd og unge piger. Men nu har et nyt par meldt sig på banen: Ældre kvinder, der har tæmmet ungt vildt til en hed safari. Demi Moore på 48 er gift med Ashton Kutcher på 33. Cameron Diaz dannede i en årrække par med den otte år yngre Justin Timberlake. Og herhjemme har både grevinde Alexandra og baronesse Caroline Fleming bevist, at ældre adel sagtens kan score yngre ædelguld. En sådan velscorende kvinde kaldes en cougar, som betyder puma. Akkurat ligesom deres mandlige modsætning også har fået en betegnelse fra dyreriget: Gammel gris.

3) Sprit og slik

Fulde børn skal løfte Danmark – lyder det som en langt ude avisoverskrift? I hvert fald drikker meget unge teenagere spiritus som aldrig før, og markedet flyder over med sprit og sodapops, der smager som slik. TJECK løfter gerne den moralske pegefinger og spørger: Hvad bliver det næste? Matador Mix som likør? Slikkepinde med røget skotsk whisky? Eller hvorfor ikke bare gå planken helt ud og fylde svømmebassinerne i Lalandia med vodka og supplere med et sidste baderåd: Skål, børn! Og bund nu ikke.

2) Brun sovs og solbrændte kendisser

Ærligt talt – hvis jeg for to år siden spurgte dig, om du ville spise hjemmelavet mad hos stripperen Jessica Sky eller jetsetteren Frederik Fetterlein, ville du så få fråde om munden? Altså på grund af maden ... Nej, vel?! Men en tsunami af madprogrammer, hvor kendte inviterer hinanden til middag, har oversvøm- met tv-skærmene de sidste par år – og fordi de tilsyneladende fortsætter med at blive sendt, må vi formode, at de er en succes. Mad og kendte passer åbenbart sammen. Og vi som troede, at Jessica Skys forhold til mad var at springe nøgen op af en lagkage. Ja, vi må tro om igen.

1) Plastic og bryster

På førstepladsen har vi valgt det tilsyneladende seneste skridt i den menneskelige evolution: Silikonebryster. Hvad skal det nu til for? Giv os de naturlige bryster tilbage! Også selv om de ikke er på størrelse med Keopspyramiden eller er lige så eksplosivt spændte som Lars Løkkes temperament efter en meningsmåling. Og nu vi er i gang, så lad os da endelig harcelere imod enhver form for plastic og andet kunststof i den menneskelige krop (selvfølgelig lige på nær pacemakere og benproteser). Giv os mennesket tilbage. Ja, mennesket – den der tobenede nikkedukke, hvor hunnerne har mælkekirtler uden tilsat polyfilla. Vi er vokset fra Barbie-dukken og Michael Jackson, vi er klar til ægte bryster. Så bare kom med dem – vi kan tåle det! Gå ind på Tjeck.dk og foreslå dine bedste mismatch.