MUSIK INTERVIEW & TRENDS

søn, 09 feb 2014

Tobias Trier er ny mentor for ’Ung Kunst’

 

Tobias Trier har, ifølge ham selv, haft stor gavn af de kontakter, han fik, da han som ung kunstner i teenageårene forsøgte at finde sine ben i musikkens verden.

Derfor vil han til og med den 31. maj være en del af et fire mand stort team af faste mentorer, der med udgangspunkt i deres eget talent og erfaring skal forsøge at hjælpe nogle af landets unge kunstnerspirer på vej.

Det hele foregår på dr.dk/ungkunst, som er DRs digitale, kreative portal, hvor unge i aldersgruppen 16-25 år kan uploade deres kunstneriske værker indenfor billedkunst, tekst, sang og foto. ”Jeg synes, at det er megafedt at se, hvad der rører sig blandt unge kunstnere. Jeg forventer at møde en vildtvoksende underskov af ideer, hvoraf nogle vil virke formfuldendte og andre mere famlende. Nogle gange kommer ideerne af sig selv, og andre gange har man brug for en person, som udstikker en retning. Jeg glæder mig til de mange oplevelser, der venter mig, når jeg skal sætte mig ind i de unges kunstneriske arbejde,” siger Tobias Trier.

Et erfarent firkløver

Det nye mentor-team består ud over Tobias Trier af fotografen og billedkunstneren Trine Søndergaard, digteren og forfatteren Mette Moestrup og billedhuggeren Anders Bonnesen. Det er med andre ord et firkløver med masser af erfaring, som de næste fire måneder skal støtte og ikke mindst udfordre de unge kunstnere på ’Ung Kunst’. Men Mette Moestrup vil også gerne selv udfordres og lære nyt. ”Jeg synes, at det er spændende at arbejde sammen med unge, der skriver, og på den måde kan det forhåbentlig gå begge veje: Jeg kan lære dem en masse ting, fordi jeg har skrevet længe, men jeg kan også få indblik i, hvordan helt unge skriver nu. Man behøver ikke være den næste Yahya Hassan for at være med. Det skal være et sjovt og åbent rum, hvor man kan få forskellige grader og niveauer af tekstkritik,” siger hun. ’Ung Kunst’ åbnede for et år siden, og siden åbningen er der blevet uploadet over 1200 værker af unge, håbefulde kunstnere. Foto: Marek Bican