MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 28 nov 2017

Togturen du skal prøve mindst én gang i dit liv

De canadiske ’Rockies’ som du aldrig har set dem før.

Man er ikke i tvivl, så snart man stiger om bord på toget Rocky Mountaineer og sætter sig til rette i de bløde sæder: Forud venter en luksusrejse på 1. klasse, som tager sine gæster gennem spektakulære naturområder i de canadiske Rocky Mountains. I toget serveres gastronomi i verdensklasse, mens man gennem togets glastage og kæmpe vinduespartier kan lade sig opsluge af Canadas smukke natur.

Forestil dig et naturlandskab fyldt med uberørte bjerglandskaber, spejlblanke søer, snedækkede bjergtoppe, vandfald og floder i farver så klare, at omgivelserne ligeså vel kunne være photoshoppet – hvilket selvfølgelig er umuligt, eftersom du befinder dig midt i det hele. Forestil dig så, at du ser det fra et tog, der ikke blot transporterer dig fra den ene charmerende canadiske by til den anden, men i sig selv er en attraktion, du sent vil glemme. Naturlandskabet er intet mindre end de canadiske Rocky Mountains i det vestlige Canada, og toget er ikke blot et tog, men et luksustog ved navn Rocky Mountaineer. Tilsammen udgør de en unik luksus- og naturoplevelse. https://www.rockymountaineer.com/sites/all/themes/rkym/images/home/RMHomepage720pLow_2.mp4

Gourmetmad og service i topklasse

Ved ankomst bydes man velkommen på den røde løber, hvilket blot er en forsmag på den 1. klasses luksusrejse, der venter forude – ikke mindst takket være de professionelle og opmærksomme togværter, som, udover at servere gourmetmad tilberedt af køkkenets kvalificerede kokke, også står klar med interessante fortællinger, anekdoter og nyttig information omkring de steder, I passerer undervejs. Forkælelse og afslapning er nøgleord for Rocky Mountaineer, og alt man behøver at gøre som gæst, er at læne sig tilbage og nyde rejsen, mens værterne løbende serverer snacks, vin, alkoholfri drikke, te og kaffe. Hovedmåltiderne, som serveres enten i restaurantvognen eller ved sæderne, er lavet af friske og lokale råvarer, og kokkene er Michelin-trænede.

De canadiske ’Rockies’ som du aldrig har set dem før

Meget af terrænet i de canadiske ’Rockies’ er utilgængeligt for bilister og vandrere, og følelsen af at befinde sig midt i den canadiske natur bliver da også forstærket, når man under glastaget og gennem de store panoramavinduer ser det imponerende landskab passere forbi – lige fra sneklædte bjergtoppe og dramatiske kløfter til brusende floder og turkisblå gletsjersøer. Oveni kommer det rige dyreliv, og er man heldig, kan man spotte brune og sorte bjørne, elge, vaskebjørne, ørne, bævere, oddere, hjorte og ulve. Bedre bliver det ikke, når man træder ud på togets udendørs vestibule og for alvor kan mærke den friske bjergluft.

Overnat i nogle af USA's og Canadas charmerende byer

Da man alligevel ikke kan se naturen efter mørkets frembrud, kører Rocky Mountaineer kun i dagtimerne, mens overnatningen sker på udvalgte hoteller. Turen med Rocky Mountaineer er derfor en oplagt mulighed for at udforske nogle af USA's og Canadas fantastiske byer, heriblandt de kosmopolitiske storbyer Seattle, Vancouver og Calgary og betagende bjergbyer som Lake Louise, Banff og Jasper, hvor Rocky Mountaineer (afhængig af hvilken rute man vælger) blandt andet gør stop. Rocky Mountaineers sæson går fra midt-april til midt-oktober. Man kan booke pladser til 2018-sæsonen her