MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 20 dec 2016

Trådløse in-ear fra Jabra er middelmådige

Trådløst er det nye sort, og flere af elektronik selskaberne har sat ind hvad angår trådløse hovedtelefoner. Heriblandt er trådløse in-ear et af de populære produkter som man ser flere af på hylderne. Jeg har testet to fra jabra.

Man må i den grad sige, at disse er trådløse. Det eneste ledning høretelefonerne har er den som forbinder de to ear-buds. Det er jeg vild med. Jeg kan godt lide in-ear, men synes oftest det er bøvlet med ledningen, som skal være tilkoblet telefonen. Endvidere oplever jeg oftest, at ledningen går i stykker ved jackstikket. Designet er elegant og stilet. Jeg kan godt lide, at de er diskrete og sorte. Jeg er sgu ikke så bling når det kommer til stykket. Dog synes jeg at høretelefonerne har svært ved at sidde i mine øre. Det hjælper når jeg bruger støttedutterne, de selv kalder secure fit on-the-go, og her sidder de i acceptabel grad på sin plads, men uden dem så ryger de meget nemt ud. Herudover har den en super smart funktion, hvor at man kan sætte de to buds sammen via magnet, og derefter sættes hovedtelefonerne på standby. Når man tager dem fra hinanden tilslutter den sig automatisk ens telefon. I bedste fald er lyden på disse høretelefoner middelmådig. Bunder og bassen lyder lidt skramlet, og mangler noget pondus. Selv om den har en okay top, og en mere åben lyd end de andre, så fremstår lyden lidt dåseagtig. Jeg er ikke imponeret. Faktisk betalerne man egentlig penge for den trådløse og kompakte funktion. Jeg skal dog sige, at jeg har hørt langt værre, og de har derfor ikke en decideret dårlig lyd, men god er den heller ikke. Hovedtelefonerne kan erhverves for en plovmand, og det taget i betragtning, samt at der er tale om trådløse in-ear, så synes jeg de gør det ganske rigtig fint. God lyd koster penge.
None

None

   

Jabra Halo Smart Vejl. pris: 699 kr. (fundet til 458 kr. på pricerunner)

Dette par fra Jabra er et par in-ear på nakkebøjle. Dette er utroligt smart, da elektronikken er gemt inde i bøjlen, og dermed mindre sårbare. Nakkebøjlen er meget solidt og robust lavet, og man kan fornemme den gode kvalitet. Desværre gør dette også, at bøjlen ikke er så fleksibel, hvormed den fylder meget i jakkelommen. Endvidere sidder bøjlen lige lovligt stramt rundt om nakken.   Disse hørertelefoners ear-buds sidder bedre fast end Rox Wireless, men de har forsat en tendens til at falde ud ind i mellem. Dette er på trods af jeg har valgt de gummidutter, der passer mit øre bedst. Derudover har forbindelsen drillet en del når jeg cykler frem og tilbage fra arbejde. Dette kan være pga. en masse forstyrrelser i luften, da frekvenserne kan blive forstyrret af udefrakommende på farten. Dette ændre dog ikke på, at jeg på hver cykeltur mister forbindelsen få gange i splitsekunder. Det er ikke en væsentlig fejl, men det påvirker bestemt bedømmelsen. Lydmæssigt vil jeg kalde disse middelmådige. Lyden er habil, men jeg mangler en del i lydbilledet. Lyden er ulm, indelukket og til tider mudret. Jeg ville ønske, at Jabra havde fokuseret mere på at skabe et klar, veldefineret og balanceret lydbillede. Fokusset har ganske enkelt været det forkerte sted. Hvad angår samtale, så er disse høretelefoner perfekte. Det er en af de bedste in-ear jeg har haft til at føre samtaler med og her adskiller høretelefonerne sig markant fra andre i dens klasse. Her er de nok de bedste på markedet i dens prisklasse, men når det kommer til musikken, så kommer den til kort. Jeg ville nok i stedet købe Plantronics BackBeat 100 series, da de ligger i samme prisklasse, og her er lyden markant bedre.
None

None