MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 01 apr 2016

Test: Trådløse portable højtalere

Braven BRV-HD, Vejl. pris: 2.599 kr. - Fundet til 2.286 kr.

Skal du have en højttaler til at tage med? Så er der tre bud i denne test.

Anmeldt af Amir Amirian

 

Braven BRV-HD

Vejl. pris: 2.599 kr. Fundet til 2.286 kr.

Braven

er et utrolig spændende firma, da de laver alle mulige typer trådløse højtalere. Et af deres førende produkter er Braven HD, der er en del af deres udendørs serie. Den spiller ganske fint. Dens lyd er meget klar og den har en fornuftig balance. Den mangler dog i den grad bund og bas. Lyden er meget top styret, og jeg kan hverken mærke bas eller fornemme bunden. Det er virkelig ærgerligt, da højtaleren kunne have været så meget mere. Jeg kan mærke, at en del af lydbilledet mangler og det ødelægger min musikoplevelse en smule. Den har en god volumen, og den er perfekt til en udestue eller altan. Dertil kan den tages med i parker eller andre udendørsture. Den er endvidere vandafvisende, hvormed den ikke tager skade af vandstænk. Dens design vil nok skille vandende. Personligt synes jeg ikke det er den flotteste højtaler, men den er bestemt ikke grim. Nogle vil dog kunne lide det futuristiske design. Det er muligt, at styre EQ på højtaleren via en app. Endvidere kan man styre batteriet via en app. Generelt må det siges, at dens batteri er godt. Den kan spille i 28 timer, og den oplades via alm. stik. Derudover kan man oplade sin telefon via det indbyggede usb-stik. Dette gør dog, at den vejer en del. Den er endvidere brugervenlig og intuitiv.
None

None

   

Ultimate Ears MEGABOOM - Bedst i test

None

None

Vejl. pris: 2.499 kr. Fundet til 1.731 kr. UE MEGABOOM har længe været en af de mest populære trådløse højtalere på markedet. Det er med god grund for den spiller virkelig godt. Lyden er klar og det er nemt at adskille de enkelte instrumenter fra hinanden når man hører musik. Endvidere kan den spille højt, utrolig højt. Denne højtalers svaghed er den samme som de fleste portable højtalere. Bunden! Den mangler en smule bund og bas. Til gengæld har den en rigtig god balance. Det er forståeligt, at MEGABOOM mangler noget bund, da det er svært at proppe en ordentlig bas i en så lille højtaler. Den fylder nemlig ikke mere end en 1L. flaske. Man kan hjælpe højtaleren lidt på vej på basfronten. Ved at placere den i et hjørne eller op ad en væg nogle meter fra hvor festen er, så giver man lyden plads til vokse inden den rammer en. Derved får man en meget bedre lyd, som er godt balanceret, samt yderst tilfredsstillende. Hvis man placere højtaleren midt i rummet, så kan man forvente at høre ren toplyd. Det er muligt at ændre i EQ via en medfølgende app. Jeg synes dog standarden oftest virker som den bedste løsning. Det er endvidere muligt at høre i stereo format, hvis man har to højtalere, da man via app’en kan koble dem sammen og spille stereo. MEGABOOM er let transportabel og har et flot design. Jeg tog den med til Indien, da jeg skulle på daseferie. Familien og jeg havde en privat pool, hvor MEGABOOM underholdte os med dejlig musik. Den havde ingen problemer med at spille op, og den havde en god batterilevetid. Jeg opladede den en enkel gang, over de 5 dage vi lå ved poolen. Den skulle gerne kunne levere 20 timers non-stop musik. Den kan både oplades med USB og alm. stik. Dermed er den ideel til at have med i en park eller på festival, da man kan oplade via bærbar USB-batteri. Hertil skal det nævnes, at den er vandtæt. Slutteligt er den utrolig brugervenlig og intuitiv.
None

None

   

boomBOTTLE+

  Vejl. pris: 1.699 kr. Scosche laver alle mulige teknologiske produkter, dog holder de sig hovedsageligt til at lave audioløsninger, hvad end det er tilbehør til bilen eller hovedtelefoner. En ting de laver er højtalere. Deres topprodukt er boomBOTTLE+. Det er den eneste af disse 3 højtalere, der er støv og vandtæt. Det er ganske glimrende, da den vil være god at have i et værksted, hvor savsmuld m.v. flyver rundt i luften. Det er samtidig den højtaler i flokken, der har dårligst lyd. Dens lyd er meget ulm, uklar og ubalanceret. Faktisk har jeg ikke meget pænt at sige om dens lydenheder. Det er bestemt ikke kvaliteten på lyden Scorsche har brugt deres ressourcer på. Faktisk spiller UE BOOM 2 meget bedre end denne gør, og den kan fås helt ned til 1200 kr. Den er dog ikke støvtæt, men hvor mange af os har virkelig brug for det? Endvidere er den ikke særlig pæn. Den har et design, som er taget ud af Tron men parret med et legetøjsvåben. Jeg prøver egentlig at sige, at den ser meget mærkelig ud. Den kan spille 15 timer i streg, og den er lidt større end en 0,5 L øl dåse. Derudover kan man oplade ens mobil via USB-stikket inde i højtalere og det er muligt at oplade højtaleren via usb-stik og alm. strømstik. Det er ikke den mest intuitive og brugervenlige højtaler. Den har en masse fede features og potentielt kunne det have været et godt produkt. De har dog valgt at bruge ressourcerne det forkerte sted. De skulle have været brugt på at lave god lyd, men det udebliver desværre.
None

None