MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 13 jan 2015

Tre fremadstormende navne klar til Jelling Musikfestival

Danmarks 3. største festival sætter nye navne på plakaten

. Få danske artister har i 2014 fået så meget positiv omtale og gode anmeldelser som rapperen S!vas, rockbandet The Minds of 99 samt den sammenbragte duo De Eneste To, der alle i dag melder sig klar til Jelling Musikfestival 2015. Jelling Musikfestival, der allerede har offentliggjort navne som svenske Roxette, irske The Script, gendannede Dizzy Mizz Lizzy samt Christopher, kan i dag offentliggøre 3 danske artister, der hver især er med til at flytte rammerne for dansk rock og hip-hop.

S!vas

Ingen i dansk hiphop lyder som den dansk-iranske rapper S!vas Torbati fra Brøndby Strand, der i efteråret 2013 udgav debut-ep’en ’D.a.u.d.a.’, som gav dansk rap en ny markant lyd,  fornyede det danske sprog og gjorde sætningen ’sort hættetrøje, solbriller på min øjne’ danmarkskendt. Debutten blev i 2014 fulgt op af ep’en D.A.U.D.A II, der med i alt 6 nomineringer til årets DMA 2014, nomineringer til Gaffa Awards, en IBYEN pris og Skanderborg Festivalens Polka Verner Legat (som S!vas delte med Klaus Rifbjerg), taler sit eget klare sprog om forventningerne til S!vas´  kunnen.

The Minds of 99

Forventnigerne er ligeledes høje til københavnske The Minds of 99, der vandt P3’s KarriereKanonen i 2013 og siden fulgte op albummet af samme navn, der indeholder singler som ’Det er Knud, Der er Død’, ’Et Barn af Min Tid’ og ’Hurtige Hænder’.  Bandets dansksprogede rock, der trækker tråde til både Kliché, Nephew og Depeche Mode, førte The Minds of 99 på en succesfuld liveturné på landets festivaler og spillesteder - og bandet var ligeledes nomineret til både DMA, Gaffa Awards og kritikerprisen Steppeulven.  The Minds of 99 er klar med nyt album i 2015.

De Eneste To

To af danmarks mest markante rocksangere, Peter Sommer og Simon Kvamm, udgav i efteråret deres andet album ’Dobbeltliv’ under fællesprojektet De Eneste To - og albummet fik særdeles gode anmeldelser. De to første singler ’Sult’ og ’Skrig Det Til Træerne’ har også i den grad fået danskernes øjne op for den magi, der opstår når de to stærke personligheder laver musik sammen. Kort før jul gjorde duoen sig bemærket ved at afholde en 4 timer lang og livetransmitteret privatfest koncert i et parcelhus 13 km. udenfor Aalborg, som kan ses på Dr.dk hvis man ønsker at komme i stemning til De Eneste To’s koncert på Jelling Musikfestival.