MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 04 feb 2019

TUBAs chatrådgivning kan nu hjælpe flere unge

TUBA tilbyder hjælp til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- og stofmisbrug.

Endnu flere børn og unge fra familier med misbrug kan henvende sig og få støtte, råd og vejledning i TUBAs chatrådgivning. Pr. 1. februar 2019 udvider organisationen TUBA bemandingstiden i chatrådgivningen, så chatten nu har åbent fire aftener om ugen.

TUBAs chatrådgivning er bemandet af en gruppe af dygtige frivillige, der alle brænder for at hjælpe børn og unge fra familier med misbrug. Hvert år chatter de frivillige med ca. 1500 unge, der henvender sig med meget forskellige problematikker. Her chatter de unge med rådgivere om alt fra bekymringer og forholdet til den drikkende forældre, følelser, senfølger af en opvækst præget af misbrug, ensomhed, hvordan man håndterer selv at stå over for at blive forældre og meget mere. Ca. 80% af alle henvendelser er fra unge, der ikke tidligere har søgt hjælp. Netop derfor er chatten også en vigtig platform, da den er uforpligtende og anonym. På chatten kan den unge tage ”det første skridt” og få afklaret behovet for hjælp.

Landsleder i TUBA, Henrik Appel, er glad for den udvidede bemandingstid i chatten:

”Det er en unik indgang til de mange børn og unge, der endnu ikke er helt sikre på, hvordan de skal håndtere den situation de står i. Nu kan de henvende sig helt anonymt i et chatrum, hvor der sidder professionelle klar til at hjælpe og vejlede dem videre. Det er en meget tryg og ufarlig måde at tage det første skridt til at få hjælp til at klare de udfordringer, som de unge står med netop nu. Derudover er vi i TUBA selvfølgelig utrolig glade og taknemmelige over den dygtige gruppe af frivillige, der gerne bruger deres tid på at hjælpe dem, som har allermest brug for det” Chatten er åben mandag til torsdag kl. 18-21. Rådgivningen er for unge mellem 14-35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- og/eller stofmisbrug. Alle henvendelser på chatten er anonyme. Chatrådgivningen har eksisteret siden marts 2012, og beror udelukkende på den frivillige indsats. TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere. TUBA tilbyder hjælp til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- og stofmisbrug. TUBA hjælper unge via terapi, onlinerådgivning, undervisning og kurser. TUBA er en del af Blå Kors Danmark.