MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 17 aug 2012

Unge ’glemmer’ at forsikre deres værdier

I øjeblikket flytter tusindvis af unge hjemmefra for at studere, men midt i al glæden over at være kommet ind på drømmestudiet risikerer mange at komme i klemme, fordi de ikke har tegnet nogen indboforsikring. De unge får især stjålet cykler, mobiltelefoner og computere.

Selvom kollegieværelserne er fyldt med dyre computere, iPads, mobiltelefoner, musikanlæg og stakkevis af bøger, ’glemmer’ mange unge at tegne en indboforsikring. Det kan koste dyrt, hvis de bliver udsat for indbrud og brand eller kommer til forvolde skade på andre eller bliver overfaldet og berøvet.
None

None

»Vi ved, at rigtig mange unge ikke får tegnet en indboforsikring, når de flytter hjemmefra. Men er man over 21 år og flyttet hjemmefra, er man ikke længere dækket af sine forældres forsikring, og så står man pludselig selv til regnskab, hvis uheldet er ude,« siger Lise Agerley, kommunikationschef i Alka. En undersøgelse fra Forsikring & Pension viser, at næsten 60 pct. af de unge, der bor på kollegium ikke har en indboforsikring. Blandt alle unge mellem 21 og 24 år er en tredjedel uforsikrede.

Pas på cyklen, mobilen og computeren

Alkas analyser viser, at de unge især er udsat for computer-, mobil- og cykeltyverier. »Rigtig mange unge er afhængige af deres cykler, og mange får desværre stjålet deres cykler fra uddannelsesinstitutioner eller fra togstationerne. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at sikre sig ekstra godt, hvis man tager cyklen til og fra studiet eller togstationen. Ligesom det også er vigtigt, at man passer ekstra meget på både mobiltelefon og computer, når man tager den med sig,« lyder rådene fra Lise Agerley fra Alka