MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 10 maj 2016

Unge strømmer til højskolerne

Mere end 9.500 var på et lang højskolekursus i det forgangne skoleår

Stadig flere unge tager et ophold på højskole. Faktisk har antallet af elever på højskolernes lange kurser ikke været højere de sidste 10 år, viser tal fra Danmarks Statistik og Folkehøjskolernes Forening. De unge har brug for afklaring, lyder en del af forklaringen.

Mere end 9.500 var på et lang højskolekursus i det forgangne skoleår, viser tal fra Danmarks Statistik og Folkehøjskolernes Forening.

Unge har brug for afklaring

Man kan ikke pege på én grund til højskolernes succes, men formanden for Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Lisbeth Trinskjær, peger på et par mulige grunde:

»Der er flere grunde til, at højskolerne i disse år oplever fremgang. Vi oplever, at eleverne efterspørger høj faglighed, og de ser et højskoleophold som en rigtig god måde at dygtiggøre sig fagligt, men også styrke sig socialt. Desuden oplever vi, at de unge har et stort behov for afklaring i forhold til deres videre uddannelsesforløb. Eleverne tager også på højskole for at blive bedre klædt på til at træffe uddannelsesvalg og at finde retning i tilværelsen i det hele taget. De opfatter det ganske enkelt som en investering i deres fremtid.«

LÆS OGSÅ: "Højskolen hvor du lærer at tænke innovativt" Fakta Der findes i dag 68 højskoler over hele landet. Sammenlagt er der årligt ca. 45.000 kursister på landets højskoler – heraf altså et stigende antal elever på lange højskoleophold