MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 24 okt 2016

Ur med aktivitetsmåler er intet mindre end imponerende

Fitbit Charge 2, Vejl. pris: 1249 kr. (fundet til 999 kr. via pricerunner)

De sidste par uger har jeg haft en aktivitetsmåler i form af et ur på mit venstre håndled. Jeg er mildest talt imponeret over, hvad den formår at gøre.

Af Amir Amirian

Uret er genialt i det format, at man kan sætte sig selv en masse mål, hvortil uret vil hjælpe en med at opnå disse. Jeg har sat min ur til, at jeg skal gå 10.000 skridt per dag, og 250 skridt hver time i tidsrummet mellem 9-18. Baggrunden for dette er, at jeg arbejder på et kontor, og derfor kan have nemt ved at glemme at gå en lille tur og få bevæget mig. Det samme gjorde sig gældende, da jeg var studerende. Såfremt at jeg ikke har bevæget mig i et stykke tid, så vibrerer uret og beder mig om at gå en tur.
None

None

Herudover så fejre uret en når man opnår sit mål den time. Endvidere registrerer den hver kan man er aktiv. Der måler præcis, hvor lang tid og den distance jeg cykler, uden at jeg beder den herom. Hertil fortæller den hvor meget man har forbrændt. Endvidere fortæller den hvor mange etager jeg har gået den pågældende dag. Hvad jeg synes er endnu mere imponerende er, at den måler hvor mange timer jeg har sovet. Hvor mange gange jeg er vågnet i løbet af natten og hvor mange gange jeg har været urolig. Jeg har prøvet at lægge mærke til tidspunktet jeg falder i søvn og står op, og det passer helt præcis på minuttet. Derudover har den en pulsmåler i sig. Denne kan fortæller dig, hvor god form du er i på baggrund af din hvilepuls m.v. Når man så skal dyrke diverse typer sport, så har uret forskellige programmer man kan starte. Her kan man vælge mellem løb, vægtløftning, løbebånd, cykling, interval m.v. Det er genialt, da man starter programmet og efter ens træning kommer den med en masse detaljer.
None

None

Det mest fantastiske er når man bruger sit fitbit i sammenhæng med sin mobil. På min iPhone kan jeg igennem Fitbit app’en se en masse detaljer om min aktivitet den dag. Jeg kan monitorere min søvn, hvor meget motion jeg har dyrket. Hvad mine personlige rekorder er og hvor mange kalorier jeg forbrænder. Hertil kan jeg indtaste hvad jeg spiser og holde styr på mit energi indtag kontra forbrug. Endvidere så vibrerer min mobil, når min telefon ringer eller når jeg modtager sms’er. Batterimæssigt holder uret ca. en uge, hvorefter den skal oplades. Det synes jeg er meget pænt, og her kan man evt. oplade den på en søndag, hvor man alligevel er inaktiv nogle timer. Designet synes jeg er flot, og meget diskret. Den fylder ikke meget på håndleddet, hvilket tiltrækker mig. Jeg synes den er yderst imponerende, og jeg har prøvet at holde øje med om den tæller præcis, og hvorvidt den måler er realistisk, hvilket jeg må konstatere den gør. Alt dette til en virkelig flot pris.
None

None