MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 08 feb 2017

Spar kassen med det rigtige mobilabonnement

Er du bruger af nogle af de mange tjenester, som mobilselskaberne tilbyder?

Var det noget med en billigere adgang til Tivoli, HBO, Spotify eller millioner af lydbøger?

Mobilabonnementer med ekstra tjenester er mere populært end nogensinde før, og efterhånden kan du få alt lige fra adgang til tv-streaming og musiktjenester til forlystelsesparker gennem dit mobilabonnement.

Er du bruger af nogle af de mange tjenester, som mobilselskaberne tilbyder, kan der være rigtig mange penge at spare. I visse tilfælde kan du faktisk spare mere end dit abonnement koster, hvilket er ret bemærkelsesværdigt. Men hvilket mobilabonnement giver mest værdi for pengene? Dette har Samlino.dk undersøgt for Tjeck.dk, hvor det viser sig, at særligt Telmore og Plenti lægger hårdt ud med store og konkurrencedygtige abonnementer. Den største værdi får du hos selskabet Plenti med deres største abonnement til 199 kroner om måneden, hvor du i realiteten sparer 4.629 kroner om året, hvis du i forvejen er bruger af samtlige tjenester, der er inkluderet i abonnementet. Det samme gælder et mobilabonnement fra henholdsvis Telmore og Telia, hvor værdien af indholdet i abonnementet overstiger selve prisen på mobilabonnement. Og du behøver derfor heller ikke benytte samtlige indholdstjenester på flere af mobilabonnementerne før, de tjener sig selv ind. Selvom du eksempelvis kun benytter en musiktjeneste, vil CBB’s mobilabonnement med Tidal være en god investering, idet du her får et mobilabonnement oveni for kun 40 kroner. Men det er vigtigt først at afklare sig sit behov for ekstra tjenester, så du undgår, at du ikke kommer til at betale for meget for noget, du ikke bruger. En mulighed er, at blot èn i husholdningen vælger et større abonnement med indholdstjenester inkluderet, hvor resten så vil kunne drage nytte af dette abonnement, dens inkluderede indholdstjenester samt den store mængde af data. På denne måde vil du formentlig kunne spare dig og din familie for en masse penge samtidig med, at du vil kunne nyde musik, lydbøger og tv-streaming.

Streamingtjenester vinder fortsat terræn

Streamingtjenester stiger fortsat i popularitet anført af Youtube og Netflix, der klart er de mest foretrukne streamingtjenester blandt danskerne.

Ifølge DR Medieforskning brugte danskerne 44 minutter dagligt på at streame tv-indhold og film, hvilket er en stigning på hele 33 procent i forhold til 2015.

Det er i denne sammenhæng især de unge, der er storforbrugere af streaming - både når det gælder tv-indhold og film, men også streaming af radio og musik. Det bliver derved spændende at følge den fremtidige udvikling, hvor streamingtjenester formentlig vil komme til at fylde endnu mere i landskabet, og hvor underholdning i langt højere vil blive lagt over på brugeren. Ligeledes er mobilabonnementer også under stor udvikling, og konkurrencen på det danske marked er enorm sammenlignet med andre lande, hvorfor de danske teleselskaber er nødsaget til at tænke nyt for, at skille sig ud på andre parametre end pris. Her er et af tiltagene, at selskaberne prøver at knytte en masse ekstra fordele til mobilabonnementerne i form af de populære streamingtjenester. 2016 var på mange måder et spændende år på mobilfronten, der bragte os nyskabende teleselskaber såsom Tjeep og Plenti, og nu bliver det spændende, hvad 2017 kommer til at byde på. Denne artikel er skrevet i samarbejde med samlino.dk