MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 20 apr 2015

Det er også dit valg

Tarek Hussein blogger om samfundets store spørgsmål, herunder fortæller han, hvorfor han synes, det er så vigtigt at tage valget alvorligt.

Af: Tarek Hussein, blogger

Det er svært at undgå. Om du tager bussen, tænder tv’et eller åbner avisen, så buldrer valgtrommerne derudaf. Det kan godt være, at valget endnu ikke er blevet udskrevet, men valgkampen er i fuld gang, og alle de politiske partier har iværksat millionkroner dyre kampagner i håbet om, at vælgerne stemmer på lige præcis dem.

Mange af jer tænker måske: ’Hey det er fuldkommen irrelevant, for jeg er under 18 år og kan alligevel ikke bestemme noget som helst’.

Men I tager fejl. For demokratiet handler om meget mere end bare at sætte et kryds hvert fjerde år. Det handler om at engagere sig, tage ansvar, diskutere og søge debatten med henblik på at finde løsninger for vores fælles samfund. Derfor vil jeg stærkt anbefale, at du holder øje med og dukker op til nogle af de mange arrangementer og valgaftener, der kommer til at foregå i hele landet.

For selvom du ikke kan bestemme politikken endnu, så træffer politikerne hver eneste dag beslutninger, som har en konsekvens for dig, din skole, dine forældre og din hverdag. Og de beslutninger kan du stadigvæk påvirke ved at konfrontere politikkerne med deres udtalelser eller ved at skrive et debatindlæg.

Vi har i Danmark en fantastisk kultur, hvad angår muligheden for at engagere sig i samfundsdebattøren. Du kan i dag åbne dagens Politiken, Jyllands-Posten eller Berlingske og finde læserbreve fra lægen, læreren, direktøren, millionæren, kontanthjælpsmodtageren, politikeren og så videre. Danmark er et af de eneste lande i verden, hvor du som borger kan konfrontere og kritisere politikerne åbent og ofte få svar på tiltale. Grib den mulighed!

Så snart valget officielt er udskrevet, så vil jeg benytte lejligheden til at kommentere her på bloggen og på

facebook

eller på

www.Tarek.dk

.

Jeg ønsker alle et godt valg!

Læs mere om TJECKs bloggerteam

her