MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 23 jan 2017

Verdensstjernen MØ til Tinderbox

Koncerten på hjemmebanen i Odense er det ene af blot to shows på dansk grund i 2017.

Den fynske verdensstjerne MØ bliver et af hovednavnene på årets Tinderbox, hvor hun spiller en af kun to danske 2017-koncerter på hjemmebanen i Odense. Sammen med MØ bliver Phlake og de fire MagicBox-navne Tujamo, Kaskade, Filatov & Karas og AXRG nu skrevet på sommerens Tinderbox-plakat.

https://youtu.be/WUcXQ--yGWQ?t=4 Med kæmpehits som ”Lean On”, ”Final Song”, ”Kamikaze” og ”Cold Water”og samarbejder med andre verdensstjerner som Major Lazer, Ariana Grande, Justin Bieber og Skrillex har danske MØ for længst etableret sig som en af tidens største kunstnere. Nu skal hun generobre Tusindårsskoven, når hun vender hjem til fødebyen for at optræde på tredje udgave af Tinderbox.

Selv siger MØ:

”Jeg glæder mig helt vildt til at spille på Tinderbox. Jeg elsker Odense, og det er altid dejligt at spille der, hvor man kommer fra.”

Koncerten på hjemmebanen i Odense er det ene af blot to shows på dansk grund i 2017. ”At vi kan præsentere MØ på sommerens Tinderbox er kæmpestort for festivalen og for Odense. MØ er vores største kvindelige stjerne lige nu – både herhjemme og i udlandet - så vi er fantastisk glade for at kunne præsentere hende som hovednavn og til et så eksklusivt show,” siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe. I udlandet har MØ spillet på Coachella, Lollapalooza, Sziget Festival, Glastonbury og et væld af andre store internationale festivaler samt udsolgte spillesteder fra New York til Los Angeles og fra Rio de Janeiro til Tokyo. Sidst, MØ spillede på dansk grund, blev hun udråbt som ”Dronningen af Forum” af GAFFA og fik samtlige seks stjerner af B.T. efter en udsolgt koncert på den gamle cykelbane, og da hun spillede på Tinderbox for to år siden, leverede hun et uforglemmeligt show. Torsdag 22. juni er hun tilbage i Tusindårsskoven.

Grammy-triumfator på plakaten

Sidste år afløste Phlake en syg Mac Miller på Tinderbox og begejstrede publikum med deres Rhythm & Balls, som de kalder deres musik. Mads Bo Iversen og Jonathan Elkjær blander med stor finesse – og med erfaren hjælp fra rapperen Gisli – lækkerheden fra R&B og hårdheden fra hiphoppens rytmespor, og de har for alvor erobret danskernes musikhjerter. Ved den seneste DMA blev de således den store triumfator, da de sikrede sig fem DMA-statuetter. Nu står de på Tinderbox-plakaten – klar til at holde endnu en fest i Tusindårsskoven og spille hits som ”Angel Zoo”, ”So Faded” og ”Pregnant” fra det prisvindende debutalbum ”Slush Hours”. LÆS OGSÅ: "Succesfuld christianit vender tilbage til Tinderbox"

4 x fest på Magicbox

Den elektroniske musikscene Magicbox får også fornemt besøg, når området ved Friluftsbadet bliver forvandlet til ét stort dansegulv. Her kan publikum begynde at glæde sig til den amerikanske dj Kaskade, den tyske dj Tujamo, den russiske dj-duo Filatov & Karas og det lokale dj-stjernefrø AXRG. Kaskade er flere gange blevet kåret som USA's bedste dj, og hans hits bliver streamet i millionvis på Spotify – blandt andet ”Disarm You”, ”Never Sleep Alone” og ”Us” fra hans seneste album. Kaskade har desuden hele seks Grammy-nomineringer på CV'et. Den populære tyske dj Tujamo er en produktiv herre, der er mest kendt for sine mange remixes, og han har imponerende 200 millioner downloads på Spotify – blandt andet hittene ”Boneless”, ”Dr. Who” og ”Delirious”. Den russiske dj-duo Filatov & Karas har også millionhits på Spotify og YouTube. Deres største hits er ”Don't Be So Shy”, der er blevet streamet mere end 100 millioner gange på Spotify og har over 200 millioner visninger på YouTube, og remixet af 80'er-klassikeren ”Tell it to my Heart”, der er blevet set mere end 100 millioner gange. Endelig kan Magicbox-publikummet glæde sig til at høre den lokale dj og producer AXRG. Den talentfulde, odenseanske dj, der lyder det borgerlige navn Alex C. Berg, har netop underskrevet en kontrakt med det anerkendte hollandske pladeselskab Spinnin' Records, der også udgiver Tiesto, Martin Solveig og Calvin Harris, så måske er det den næste dj-verdensstjerne, der spiller på Magicbox lørdag 24. juni.

27 navne klar på plakaten

Med de seks nye navne er følgende navne annonceret til Tinderbox 2017: The Killers, Kings of Leon, Martin Garrix, Mø, Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham, Pet Shop Boys, Die Antwoord, Gogol Bordello, Jacob Dinesen, Jimmy Eat World, Magtens Korridorer, Suspekt, Thomas Helmig, Tove Lo, Travis Scott, Phlake, Galantis, Kongsted, Martin Solveig, Nora en Pue, RL Grime, W&W, Tujamo, Kaskade, Filatov & Karas og AXRG.