MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 19 feb 2015

Videokampagne: Modig fyr afklæder sig i bussen for pige

En charmerende ung fyr vil vinde piges hjerte i ny kampagne

En ny serie af kortfilm skal få dig til at leve i nuet, når du er hoppet på bussen

Af: Maj Laden Nørgaard

For mange er bussen blot et offentligt transportmiddel, hvor vi passer os selv. Det kan enten være med hovedet begravet i avisen eller sin smartphone. Man har ikke som sådan noget med de andre passagerer at gøre. Men har det nogensinde strejfet dig tanken at kommunikere med dem, der rent faktisk er fysisk til stede i bussen? Det har DR i samarbejdet med Midttrafik og Movia nu lavet seks kortfilm om, der alle sætter fokus på situationer, der opstår på en typisk bustur i det danske land.

Jeg tager mit tøj af

”Jeg ved, det her lyder virkelig underligt, men jeg tænkte, om du ikke havde lyst til at stå af og drikke en kop kaffe med mig?” siger en ung fyr, der står på bussen og spotter en sød pige på sædet bag sig. Pigen afviser fyren fluks. Men fyren giver ikke så let op, så han begynder at smide tøjet midt i bussen for at vinde pigens hjerte. Det får de øvrige passagerer med på fyrens side, som opfordrer pigen til at sige ja til den kop kaffe. Og det får pigen overtalt. LÆS OGSÅ: "Jo flere smileys, jo mere sex" De fem andre kortfilm er mere præget af ”traditionelle” hverdagssituationer, som den enkelte dansker, der bruger offentligt transportmiddel, vil kunne nikke genkendende til. Den unge fyr i bussen, der forsøger at score pigen, tager lidt andre midler i brug, end man muligvis normalt ville gøre.

Bryd ud af din komfortzone

Filmenes budskab omhandler, at man skal turde og tage nogle chancer her i livet og være tilstede – i dette tilfælde i bussen. Kampagnen hedder ”Næste stop hjem” og filmene er udarbejdet af Kræsten Kusk sammen med produktionsselskabet Green Copenhagen i samarbejde med de to medinstruktører Mikkel Blaabjerg Poulsen og Sune Lykke Albinus. DR sætter ligeledes gang i et hashtag #næstestophjem, hvor du kan sende et billede af dit favorit-stoppested, uanset om du er fra storbyen eller ej. Føler du dig inspireret? Måske skaber det stof til eftertanke om at lave i nuet og tage chancer. Måske skulle overveje at lade mobilen ligge i lommen og i stedet kommunikere med folk lige ved siden af dig. Se filmen med den modige fyr og nogle af de øvrige kortfilm via linket på DR's hjemmeside her