MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 13 dec 2017

Vildt teater-eksperiment på Bremen

På 24 timer skaber kendte danskere en ny musical til fordel for Børnecancerfonden

Stjerner som Vicky Berlin, Lars Bom, Per Pallesen og Farshad Kholghi har sagt ja til en vild udfordring. På bare ét døgn skal de sammen med et team af instruktører, musikere, dramatikere m.fl. skabe en ny musical helt fra bunden. Alle både på og bag scenen arbejder gratis for, at alt overskud kan gå til Børnecancerfonden.

24 Timer Musicals får premiere på Bremen Teater mandag den 18. december kl. 20.00 og spiller kun én gang. Normalt tager det månedsvis at lave en ny forestilling. Manuskriptet skal udvikles og skrives. Musikken skal komponeres. Kostumerne sys, og scenografien bygges. Men holdet bag 24 Timer Musicals har sat sig for at gøre det hele på bare ét døgn. 24 timers anstrengelser udmunder i en forestillingen, som består af fire sprintnye musicals, som hver især varer 20 minutter. Forestillingen spiller kun én gang – og billetsalget er åbent.

”Kan man det?”

16 skuespillere, fire instruktører, fire manuskriptforfattere, fire komponister, fire kapelmestre og et band med fire-seks musikere har alle sagt ja til kvit og frit at kaste sig ud i et ekstremt teater-eksperimentet. En af dem er Per Pallesen. Med et alenlangt CV bag sig, der både tæller TV, teater, film, revy og shows har Per Pallesen prøvet næsten alt inden for den danske showbusiness – men 24 Timer Musicals tilføjer alligevel en helt ny udfordring i Pallesens repertoire.

Per Pallesen om at være instruktør på 24 Timer Musicals:

”Da jeg blev spurgt, om jeg ville være med, som instruktør, i 24 Timer Musicals, var min første tanke - "Kan man det?". Jamen mulighederne er jo mangfoldige, og hvem ved – ja måske. Så jeg sprang til, og ser virkelig frem til eksperimentet. Jeg har gennem de sidste mange år instrueret og spillet med i et hav af musicals, selvfølgelig med meget længere prøvetid. Men la´ os dog gi´ den her mulighed " et hug". Spændende er det i hvert fald. Når der så samtidig står "Børnecancerfonden" på ryggen af én, ja så er det med at få "røven med sig" og komme op på hesten!

”Vildeste faglige bungyjump”

To af de modige skuespillere, som har sagt ja til gå på scenen efter ganske få timers prøver er Lars Bom og Vicky Berlin. Begge kender man fra primetime TV, de skrå brædder og det store lærred. Vicky Berlin var med, da 24 Timer Musicals-konceptet sidste år for første gang blev testet på dansk jord. Det skete på teatret Svalegangen i Aarhus. I år er holdet rykket til hovedstaden og har fået nye kræfter.

Lars Bom om sin medvirken i 24 Timer Musicals:

"Det glæder mig meget at 24 timers Musical støtter Børnecancerfonden. Børn med kræft og deres nærmeste har brug for al den opbakning, de kan få." Vicki Berlin om sin medvirken i 24 Timer Musicals: "24 timers musical er det vildeste faglige bungyjump - en oplevelse for livet! Og så for en god sag. Det bliver ikke meget bedre. "

En perlerække af performere

Berlin, Bom og Pallesen får selskab på og bag scenen af nogle af Danmarks mest erfarne musicalkunstnere. Initiativtageren til 24 Timer Musicals, instruktør og koreograf Hans Christian Leonard er dybt benovet over den store interesse, som teaterbranchen har vist. Initiativtager til 24 Timer Musicals, Hans Christian Leonard: "Jeg har fået ja af næsten alle, som jeg har spurgt. Der har været en ekstrem stor lyst til at kaste sig ud i denne udfordring især fordi, at man som kunstner kan være med til at gøre en aktiv forskel for børn og deres pårørende, som gennemgår en meget svær tid – og samtidig er alle de medvirkende med til at skabe en helt unik og intens teateroplevelse”

Sådan foregår det

Søndag den 17. december kl. 20.00 mødes hele holdet bag 24 Timer Musicals. I den første time, udveksles inspiration og ideer. Og herfra går den vilde jagt. I løbet af natten forfattes og komponeres fire nye musicals på en varighed af ca. 20 min. hver. Næste morgen, møder skuespillere og instruktører ind. Her venter ca. 11 timers intense prøver, og kl. 20.00 går tæppet på Bremen Teater

Om 24 Timer Musicals

Initiativtageren bag 24 Timer Musicals i Danmark er instruktør og koreograf Hans Christian Leonhard. Inspirationen til musicalprojektet fandt han i New York, hvor det originale koncept ”The 24 Hour Plays” har begejstret publikum i mere end 18 år. Det er anden gang, at 24 Timer Musicals får premiere i Danmark. Begge gange har forestillingen støttet Børnecancerfonden.

Medvirkende:

Lars Bom, Farshad Kholghi, Tomas Ambt Kofod, Martin Skriver, Daniel Bevensee, Vicki Berlin, Sarah Gadborg, Marie Mondrup, Rasmus Fruergaard, Kim Brandt, Dorthe Hansen Carlsen, Ulla Ankerstjerne, Rikke Lillevang, Camille Catrine Rommedahl, Freja Eva Lockenwitz, Annelouise Gomard

Instruktører:

Per Pallesen, Moqi Simon Trolin, Kim Harris, Jan Hertz [/box]