Nørrebro Mesterskab i Shawarma

Nørrebrogade er kendt for at være proppet med shawarmabikse. Der er i alt 24 forskellige shawarmarestauranter og dette er uden at tælle sidegader med, men hvor får man den bedste shawarma?.
Tekst og Foto: Amir Amirian

I lørdags blev der for andet år i streg afholdt Nørrebrogade-mesterskab i shawarma. Mesterskabet blev afholdt af Nørrebro Lokaludvalg og Hotspot Nørrebro, hvortil 14 restauranter deltog.

Mesterskabet foregik således, at 300 mennesker blev sendt ud for at prøve restauranterne. 150 personer blev sendt ud for at prøve 7 restauranter på indre-Nørrebro og 150 personer blev sendt ud for at prøve 7 restauranter på ydre-Nørrebro. Herefter skulle man give 3 point til den restaurant man bedst kunne lide, 2 point til den næstbedste og 1 point til den tredjebedste. Resterende skulle have 0 point. Der skulle gives point ud fra tre kriterier: shawarmaen, tilbehør og fyld samt service og atmosfære.
foto 2 (2)

Jeg deltog som en af de 300 smagsdommere, der var med til at kåre mesteren i shawarma. Allerede da jeg troppede op kl. 12:00 stod der en kæmpe kø af personer, som gerne ville deltage som dommer. Da arrangørerne kl. 12:30 begyndte at dele stemmesedler ud estimerede de, at der var 1000 personer i køen.
foto 4[1] (2)
Jeg fik min stemmeseddel og blev sendt ud for at prøve 7 steder på indre-Nørrebro. Jeg startede på Sheikshawarma, hvor jeg fik en hel shawarma – Hvis alle steder giver en hel shawarma, så får jeg et hjerteanfald! – Shawarmaen smagte dog sindssyg godt! Kødet var sprødt og krydret balanceret. Pitabrødet var sprødt uden at være for hård. 1 point!
foto 5 (2)

De resterende steder gav heldigvis smagsprøver fremfor en hel shawarma. Sultan Shawarma og Amigos Pizzaria var ikke noget at råbe hurra for. Kødet var uidentificerbar og sharwarmaen var meget slatten – ØV!.
Det blev dog bedre da jeg besøgte AHAA – Det Arabiske Madhus. De havde uden tvivl det mest udsøgte pitabrød, der var hjemmelavet. Kødet var rigtig godt, men det var oksestrimler og ikke shawarmakød.
foto 2

Næste stop var Take and Eat, som er nye på Nørrebrogade. Her fik man et brød, der mest mindede og smagte som et sandwichbrød. Kødet deri var godt, men ikke det bedste på turen. Til gengæld kunne man få rødkål og hummus i, som man får i Berlin, hvor shawarmaen er opfundet. 2 point!
Herefter prøvede jeg Konyali, hvor jeg fik en tallerken med shawarma og tzatziki. Kedeligt!

Afsluttende besøgte jeg Beyti, som udentvivl var min ynglings. Her prøvede jeg deres forskellige hummusser, salater m.m. Derudover smagte kødet helt fantastisk. 3 point!

Efterfølgende blev alle stemmerne talt op. Take and Eat er den nye Nørrebrogade-mester i Shawarma!
Andenpladsen gik til Dürum Bar, mens Ahaaa – Det arabiske madhus fik tredjepladsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.