Oprydning

fre, 11 sep 2009

Jeg Vil Bare Spille Guitar

TJECK mødte DAVE KEUNING, den mediesky guitarist fra THE KILLERS, på Skive Beach Party. Han er ellers ikke meget for at give interview, siger han. Jeg føler mig bedst tilpas, når jeg spiller guitar. Der er faktisk intet i verden, jeg har det bedre med end at spille guitar. Jeg er ikke så god til interviews, og samtidig er det ofte sådan, at de ting, journalisterne spørger om, fylder mere i deres hoveder, end de gør i vores. Af en mand, der ikke kan lide at blive interviewet, at være, virker Dave Keuning nu ellers meget velformuleret og med overraskende pointer. For eksempel, at han ikke hæfter sig særligt meget ved forsanger og sangskriver Brandon Flowers’ tekster. - Hvis du vil vide noget om vores tekster, har du helt sikkert fat i den forkerte mand. Jeg går ikke særligt meget op i tekster. Hverken vores egne eller andres. Jeg er eksempelvis stor fan af Smashing Pumpkins, men jeg kender ikke deres tekster. Jeg forstår ikke halvdelen af, hvad han synger, men jeg kan stadig godt lide det. For mig handler det om musikken.

Samarbejde med paul McCartney

Så lad os blive ved musikken. The Killers’ lyd er meget 80’er-agtig. Hvem er jeres musikalske favoritbands?

- Vi kan godt lide 80’er-bands som Depeche Mode, Duran Duran og The Cure. Men det er ikke kun 80’erne, der interesserer os. Vi er også inspireret af Rolling Stones og The Beatles fra 60’erne og bands som Smashing Pumpkins, Nirvana, Blur og Oasis fra 90’erne.

Men I er vel også uenige musikalsk? - Jo, det er klart, at vi har individuelle præferencer. Brandon er ikke helt lige så vild med Smashing Pumpkins, som jeg er. Og jeg er ikke vokset op med så meget Morissey, som han er.

Ok, så det er måske fra Morissey, Brandon har sin attitude på scenen?

- Ja, det kan ikke udelukkes.

Hvem vil I gerne samarbejde med musikalsk? Ikke mindst efter succesen med ”Human” er I jo blevet et kæmpe navn, så I kan vel bare vælge?

- Jeg kunne godt tænke mig at lave noget sammen med Paul McCartney. Men han er jo en travl mand, så han kunne sikkert godt finde på at sige nej. Ellers er der ikke lige nogle konkrete planer om samarbejde.

I har gode skiløbere

Skive Beach Party 2009 er The Killers’ tredje optræden i Danmark. Bandet gav koncert på Rådhuspladsen i 2006 i forbindelse med MTV Europe Music Awards. Året efter besøgte bandet Roskilde Festival. Men selv på tre besøg har bandet ikke ligefrem samlet en imponerende bunke viden om Danmark sammen. Det afsløres med al ønskelig tydelighed, da Dave skal fortælle, hvad han egentlig ved om os. Dave mener nemlig, at vi har gode skiløbere... Hans næste information om Danmark holder nok lidt mere vand: - Jeg vidste også, at Lars Ulrich er herfra.

I er selv fra Las Vegas. Spiller byen ind i forhold til jeres musik?

Det er jeg sikker på, den gør, uden jeg lige kan sætte en finger på hvordan. Jeg tror altid ens hjemby sætter sit præg på ens musik. Tag for eksempel ham, der spiller nu... (Vi sidder i Skive Beach Party’s backstage-område, hvor lyden fra Kim Larsen, der er godt i gang med sin koncert, trænger igennem) -...Han ville heller ikke lyde sådan der, hvis han kom fra Seattle, Washington eller fra Rusland. Men det er jo ikke sådan, at man lige kan sætte en bestemt genre på Vegas-musik. Men man kan måske sige, at navne fra Las Vegas altid ønsker at være kæmpestore.

The Killers

Brandon Flowers, forsanger og keyb. Dave Keuning, guitar Mark Stoermer, bas Ronnie Vannucci Jr, trommer

Studiealbums

Hot Fuss, 2004 Sam’s Town, 2006 Day & Age, 2008

Af Erik Christian Larsen - Foto Erik Weiss Og Torey Mundkowsky