Oprydning

ons, 19 okt 2011

Med IGNUG på Istedgade - Interview

None

None

Efter de vandt Karrierekanonen på P3, og spillede på Roskildefestivalen i 2010, er IGNUG et af de hotteste upcoming navne inden for dansk musik. Jeg er derfor ude for at mødes med Ruby Renaissance, Projekt251, Tom Budiansky og Mingo Starr for at finde ud af, hvem bandet er, og hvordan deres musik opstår. Vi mødes på værtshuset McKluud på Istedgade, og slår os ned ved et hjørnebord med en runde Ale nr. 16. Det vil sige, Mingo Starr springer over, da han er hårdt ramt af en ordentlig røvfuld tømmermænd.  

Hvad betyder IGNUG, og hvor stammer det fra?

Tom:

Det betyder by the power of truth, I’ll while living will conquer the universe. Projekt251: Vi har selv skabt det… ligesom musikken.  

Hvad er historien bag jeres kreative og mærkelige navne?

Tom: Mit navn stammer fra en Transformers tegneserie. På et toilet i England læste jeg en tegneserie, lavet af en forfatter, der hed Bob Budiansky. Da jeg hedder Thomas, blev det til Tom Budiansky. Mingo Starr: Mit er lige til højrebenet. Jeg drager meget inspiration fra The Beatles. (For dem, der ikke lige kan deres Beatles: Trommeslageren i bandet hed Ringo Starr, red.) Projekt251: Det sgu en sur historie. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle hedde, så drengene lavede en masse alias’er til mig. Så lukkede jeg øjnene, og pegede et tilfældigt navn ud på en liste. Ruby, der med sit sprog og sine konstant flyvende håndtegn mest minder om en rapper-karrikatur fra The Simpsons, afleverer et syret svar på, hvorfor han hedder Ruby: Ruby: Jeg kunne godt lide det: Renaissance. Rebirth sounds powerfull and shit! Hvad er fedt ved det?! Det er Ruby! Rubinens genfødsel, det er ild, rød, passion, det er sex! Hele idéen med det, er ikke at tage sig selv for højtidelig, at ha’ det sjovt.  

Jeres musik er en kombination af alle mulige forskellige genrer. Hvor får I inspirationen fra, og hvordan får I sammensat det til et homogent lydbillede?

Tom: Alle fire er inspireret fra vidt forskellige steder, og så er der nogle steder, hvor vi mødes. Ruby: Vi kan lide al slags musik, og vi bliver meget inspireret af hinanden. Og så går det bare op i en højere enhed.  

Meget af musikken er skrevet på Istedgade. Hvad har Istedgade gjort ved jeres musik?

Ruby: Det tilføjer en masse kant og metafysisk sexualitet. Tom: Vi havde ofte vinduerne stående åbne, fordi der hele tiden er liv på gaden. Man kunne bogstavelig talt lukke vinduerne op og tænke ”Nu har jeg den”.   Humøret er i top, der bliver joket frem og tilbage, der pulses løs på smøgerne, og vi kommer ind på da bandet i 2008 smuttede til London for at forberede deres debutalbum.  

I er ikke de første musikere, der flytter udenlands. Kan man ikke skrive god musik i Danmark, og hvad tilføjer London, som København ikke kan?

Ruby: Der er masser af god musik i Danmark, og faciliteterne er der, men Danmark er så lille et land, at der ikke er plads til at skeje ud, og hvis man skal bryde igennem, så bliver det mainstream. Og hvis man bryder igennem derude, så vender det jo tilbage til Danmark senere.  

Hvornår har vi så jeres debutalbum?

Tom: Februar.  

Hvad kan vi forvente af jeres album?

Tom: Da et album er så omfattende, kan vi komme alle genrerne omkring. Og det hele vil være grindet sammen på denne plade. Det bliver en introduktion til, hvad vi står for.  

Den 28. oktober opvarmer I for Lucy Love på Store Vega. Hvad kan I bidrage med?

Tom: Lucy har en helt speciel evne til at lave et fantastisk show, og jeg tror, vi kan bidrage med en masse nerve. Ved at putte os på så er hun sikker på, at der bliver fest. Så skal hun bare tage den videre selv.  

I er helt fantastiske live. Hvordan får I selv de mest kærestekedelige folk allerbagest i gang med at danse og feste?

Projekt251: Folk nyder at se os have det sjovt på scenen og mene det. Mingo: Når vi går på scenen, er det som om vi får en kæmpe orgasme. Det er der, vi lever.