ADVERTORIALS

man, 29 okt 2018

Bon Iver, Major Lazer og The Streets til NorthSide

Tre internationale hovednavne får følgeskab af The Minds of 99, Lydmor og Cautious Clay.

Så er startskuddet gået for 10. sæson med NorthSide, og i første musikalske udmelding kombineres et af de mest ønskede navne til NorthSide nogensinde med en vanvittig og konfettielskende trio samt en tilbagevenden for en af festivalens første hovednavne.

None

None

Da Bon Iver i 2016 udsendte albummet ”22, A Million”, tog han et stort skridt væk fra de følsomme og smukke ballader fra de to foregående udgivelser. Men det hiphop- og electronica-inspirerede resultat er et udfordrende mesterværk, der blev mødt med overvældende ros og ligefrem sammenligninger med ”Kid A” verden over. Live kombinerer Bon Iver dog gnidningsløst det nye materiale med elskede klassikere som ”For Emma” og ”Holocene” i en unik koncertoplevelse, der blev hyldet med fem hjerter af Politiken, da amerikaneren i 2017 spillede på Haven Festival. Bon Iver har siden NorthSides begyndelse været et af de mest ønskede navne både for publikum og arrangører, og det er derfor fantastisk, at det endelig er lykkes at få den fremragende sangskriver på programmet. https://youtu.be/TWcyIpul8OE

Bon Iver spiller lørdag 8. juni på NorthSide 2019

Major Lazer har stået for nogle af de senere års største hits, og eksempelvis har ”Lean On (feat. MØ & DJ Snake)” sikret gruppen platinplader og førstepladser i store dele af verden. Med mere end 1,1 milliard afspilninger på Spotify og dobbelt så mange på YouTube er sangen et af årtiets største hits. ”Cold Water (feat. MØ & Justin Bieber)”, ”Watch Out for This (Bumaye)”, ”Bubble Butt”, ”Get Free” og ”Light it Up” har også været fast inventar på klubberne, og som man har kunnet opleve til flere store danske shows, leverer trioen altid en kæmpefest. I 2018 stod Diplo for et af de mest imponerende shows i NorthSides historie, og der burde være garanti for, at det bliver mindst lige så spektakulært, når han i 2019 vender tilbage – denne gang sammen med kollegerne i Major Lazer.

Major Lazer spiller fredag 7. juni på NorthSide 2019

Da NorthSide i 2011 flyttede ind i Ådalen var et af festivalens hovednavne The Streets. Englænderen var på det tidspunkt på sin afskedsturné og leverede et fantastisk show, der samlede det bedste fra hans fortrinlige bagkatalog. Så lige så snart Mike Skinner i 2017 varslede et comeback for The Streets, begyndte kommentarerne at dukke op på de sociale medier fra gæster, der gerne ville have et gensyn med manden bag ”Dry Your Eyes”, ”Has It Come to This?” og ”When You Wasn’t Famous”. Siden da er der endda også dukket ny musik op fra The Streets, og vi ser nu i den grad frem til at få en af Englands bedste rappere tilbage til NorthSide.

The Streets spiller torsdag 6. juni på NorthSide 2019

Udover de tre internationale hovednavne sættes også The Minds of 99 på programmet, hvilket nærmest har været et folkekrav fra NorthSide-gæsterne. Bandet har siden sidste besøg i Ådalen hittet med ”Ung kniv”, ”Alle skuffer over tid” og ”K før ærlighed” og vundet priser for ep’en ”Solkongen del 1”. De har gennem tiden været et af de mest populære navne på festivalen, og derfor er der naturligvis genvalg til det altid energiske og medrivende band. Derudover føjes også Lydmor og Cautious Clay til programmet. Jenny Rossander aka Lydmor pryder denne måneds forside af GAFFA og har netop udsendt det forrygende album ”I Told You I’d Tell Them Our Story”. Hun er aktuel lige nu med et visuelt imponerende show, der med garanti kommer til at gøre sig godt på NorthSide 2019, hvor man også vil kunne opleve amerikanske sanger Cautious Clay. Udover to roste ep-udgivelser (”Blood Type” og ”Resonance”) har den følsomme vokalist også fået opmærksomhed for kollaborationer med AlunaGeorge (”Superior Emotion” fra soundtracket til ”A Star is Born”), Lil Silva (”Always Wonder”) og Petit Biscuit (”Wake Up”). De luftige og jazz-inspirerede tracks har genereret behørig hype, og alt tyder på, at det er en fremtidig stjerne, der denne sommer skal spille sin første koncert på NorthSide. https://youtu.be/rNGdQDyETuI

The Minds of 99 spiller lørdag 8. juni, Lydmor spiller fredag 7. juni, og Cautious Clay spiller torsdag 6. juni på NorthSide 2019.

- Med denne start er vi kommet rigtig godt i gang med programlægningen til NorthSide. Det er seks meget forskellige navne, og flere af dem har ligget højt på ønskesedlen hos gæsterne i senere år. Særligt er vi stolte over og glade for, at det endelig er lykkedes at få Bon Iver til Aarhus. Han er en fænomenal kunstner, der er i konstant udvikling, og han har været blandt de mest ønskede til NorthSide siden festivalens begyndelse. Der er dog lang vej endnu og mere end 35 yderligere navne til, at vi er klar med den endelige plakat. Men som det ser ud lige nu, har vi en klar forventning om, at næste års program kommer til at kunne konkurrere med de allerbedste i vores historie, siger talsmand for NorthSide, John Fogde. Tiende udgave af NorthSide vil som i år blive afviklet fra torsdag til lørdag, hvilket giver mulighed for at afslutte festivalen med et brag lørdag nat.