ADVERTORIALS

tor, 11 apr 2019

Chance the Rapper til Roskilde Festival

Rapper får chancen for at sætte festivalen på den anden ende, når han indtager Orange Scene.

Den indflydelsesrige amerikanske rapper optræder fredag aften på Roskilde Festivals Orange Scene. Den særegne indie-singer-songwriter Sharon Van Etten og den fremadstormende Lizzo er også blandt de seks tilføjelser til årets plakat.

Nok har Roskilde Festival præsenteret årets plakat, men der er fortsat ledige pladser på scenerne til endnu flere aktuelle stjerner. https://youtu.be/be37-T72DNk Det betyder, at den indflydelsesrige og populære Chance the Rapper får chancen for at sætte festivalen på den anden ende, når han med sit band indtager Orange Scene til et højenergisk festshow, der blander rap med storladne gospel-ballader. I 2016 ændrede Chance the Rapper musikbranchens spilleregler, da han som den første kunstner modtog Grammy'er for en streaming-udgivelse, og det spraglede og gospel-inspirerede mixtape Coloring Book blev samtidig det afgørende gennembrud for den nu 25-årige rapper. I hjembyen Chicago er han desuden anerkendt for sit aktiviske fokus på at øge unges politiske bevidsthed, og han har doneret penge til byens nedslidte skoler og engageret sig i kampen for øget våbenkontrol.

Læs også:

Drukspil I øjeblikket lægger han sidste hånd på den længe ventede opfølger til Coloring Book, der er planlagt til at udkomme meget tæt på sommerens besøg i Danmark. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger: "Med Chance the Rapper kommer vi noget nær drømmenavnet til Orange Scene i 2019. Hans nye plade udkommer næsten samtidig med koncerten, og vi ved, at han samtidig forbereder et spektakulært og storladent show, der matcher det helt store fællesskab foran Orange Scene."

Sharon Van Etten, (Photo Ryan Pfluger)

Blandt dagens nye navne er den rørende og albumaktuelle indie-singer-songwriter Sharon Van Etten, den Minneapolis-baserede rapper og sanger Lizzo, der for nylig imponerede festivalens bookere på den amerikanske branchefestival SXSW, og den italienske crooner og trubadur Vinicio Capossela.

Brutto eller netto?

Har du styr på forskellen på brutto og netto? Det er to meget forskellige beløb, som du kan læse mere om her.

Disse seks navne føjes til Roskilde Festivals plakat:

CHANCE THE RAPPER (US) FOULI (DK) LIZZO (US) PETROL GIRLS (UK) SHARON VAN ETTEN (US) VINICIO CAPOSSELA (IT)