ADVERTORIALS

tor, 11 okt 2018

Få designet smykker efter eget ønske

Nogle smykker har en meget personlig betydning og historie for den enkelte.

Smykker har været brugt af både kvinder mænd i årtusinder. I Europa har man fundet neandertaler-smykker fra 115.000 år siden i en grotte i Spanien, som bestod af en perlekæde bestående af muslingeskaller. Men også andre steder som i Afrika og Asien har man kendt smykker langt tilbage i tiden, og vi bærer dem stadig med stor glæde.

Der findes forskellig anvendelse for smykker. Den første og den vi bedst kender til, nu om dage, er som dekoration, altså en pyntegenstand, men også for at vise en social status eller et tilhørsforhold til en speciel gruppe, som f.eks. vielsesringen, hiphop halskæden, næseringen osv. Også smykker til specielle anledninger eller begivenheder kender man til. Men en ting er sikkert, smykker er noget meget personligt som vi vælger ud fra materiale og design. Nogle smykker har også en meget personlig betydning og historie for den enkelte, som bl.a. arvesmykker kan have det. Det er noget specielt ved at have smykker, som man ved at ens mor eller bedstemor har båret. Gennem historien har smykker på forskellig måde været præget af at personer, har villet lægge noget ganske unikt i deres udtryk. Man kender medaljonen med billeder eller en hårlok af sine kære. I Biedermeiertiden (1815 – 1848) i Tyskland og Østrig, havde man en hel industri der lavede smykker på bestilling, af hår fra kæresten, barnet eller en afdød.
None

None

Hos guldsmed i Odense, Von Finger, er det ikke hår, men guld man arbejder med, det er unika smykker designet efter kundens ønsker. Guldsmeden har designet og smedet smykker i mere end 40 år, og har et stort kendskab til, hvordan et smykke skal se ud, men også hvordan man får designet det helt rigtige smykke til den enkelte person. Så ligger du inde med noget gammelt guld, som du godt kunne tænke dig, at få re-designet, ændret i størrelse, eller helt omsmeltet til et nyt smykke, så står de klar til at hjælpe dig. Måske har du selv en idé om hvordan du ønsker at smykket skal ændres, og hvis ikke, hjælper de dig med at give dit smykke et nyt liv.
None

None