ADVERTORIALS

tor, 30 jan 2020

Gratis 7 kabale – spillet, der ikke ville dø

Sponsoreret indhold

Er du vokset op i 90’erne? Så er der stor sandsynlighed for, at du på et tidspunkt i løbet af din opvækst har prøvet at spille gratis 7 kabale. Siden 1990 har spillet været ualmindeligt populært, og det selv om moderne spil har gjort et indtog på det online spillemarked. Det er som om, at syvkabale er et spil, der bare ikke vil dø.

Syvkabale frem til 1990

7 kabale menes at stamme fra midten af det 18. århundrede. Første gang, spillet optræder i historiebøgerne, er i en tysk bog fra 1783, der beskriver forskellige spil. Spillet har derfor – som minimum – mere end 200 års historie bag sig. Frem til 1990 blev 7 kabale – eller solitaire, som spillet hedder på engelsk – spillet med fysiske spillekort. Her blev der blandet kort, lagt 7 rækker ud og vendt 1 eller 3 kort fra vendebunken i stor stil. Sådan fortsatte det i mange, mange år – altså lige ind til 1990, hvor Microsoft fik en glimrende idé.

7 kabale introduceres i Windows

I 1989 udvikler praktikanten hos Microsoft Wes Cherry et 7 kabalespil, som får lov til at blive en del af styresystemet Windows 3.0. Det oprindelige mål med spillet var, at det skulle få nye brugere til at slappe af i et styresystem, der ellers kunne virke intimiderende.  Og det fungerede efter hensigten. Windows 7 kabale blev voldsomt populært, og selv om spillet sidenhen blev fjernet fra Microsofts styresystemer, er spillet stadigt populært. Meget populært.

Spil syvkabale gratis

I dag kan du således finde flere gode sider online, hvor du kan spille gratis 7 kabale. Microsoft har blandt andet sit eget udvalg kaldet Solitaire Collections, men derudover er det også muligt at spille gratis 7 kabale på danske sider. Det gælder f.eks. siden Gratis 7 kabale, hvor du kan spille lige så mange gratis spil, du har lyst til.  Og det gør vi danskere i stor stil. For selv om der findes mange andre alternativer, er det som om, at vi altid vender tilbage til 7-kabalen, når vi skal slappe af med at spille. Årsagen skal måske findes i, at syvkabale er et klassisk spil, der er nemt at lære og hurtigt at spille. En enkelt runde tager sjældent mere end 5 minutter.  Uanset hvad er en ting i hvert fald sikkert – 7-kabalen ville ikke dø, og i dag er den mere levende end nogensinde før.