ADVERTORIALS

tor, 20 sep 2018

Jeg blev afklaret på Vrå Højskole

Årets Pressefoto kan ses frem til den 7. oktober i Kunstsalen på Vrå Højskole. (Foto: Daniel Aslak)

Tidligere i år vandt 23-årige Marie Bentzon sammen med to veninder en af kategorierne i Årets Pressefoto. Passion for fotoet og afklaringen omkring sin fremtid fandt Marie på Vrå Højskole.

I 2013 droppede Marie Bentzon ud af gymnasiet. Hun var skoletræt og trængte til et frirum og plads til fordybelse. Begge dele fandt hun på Vrå Højskole, hvor hun først fokuserede på klassisk fotografi og siden fotojournalistik:
  • Man kan sige, at jeg blev afklaret på Vrå Højskole og fandt ud af, at jeg ville satse på fotografiet, men jeg fik samtidig så meget mere med fra min højskoletid, siger Marie.Hun gik på højskolen i efteråret 2013 og foråret 2014. I første omgang valgte hun Vrå, fordi hendes storebror havde gået på højskolen:
  • I min verden var der ikke rigtig andre højskoler, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Højskolen var både fordybelse i foto og fotojournalistik, men det lærte mig også at blive et mere tolerant menneske. Jeg mødte mennesker, som jeg aldrig ville være stødt ind i ellers, og jeg fik venskaber på tværs af kulturer og landegrænser, en forståelse for andres situation, som jeg slet ikke havde forestillet mig, siger Marie.
  • Efter året på Vrå Højskole kom Marie først ind på Medieskolerne i Viborg - siden på Medie- og Journalisthøjskolen i Århus. Hun er dermed en af fem tidligere højskoleelever fra Vrå, der indenfor de senere år er kommet igennem nåleøjet som fotojournalist. For nylig var Marie tilbage på Vrå Højskole for at åbne udstillingen Årets Pressefoto, der blandt andet rummer hendes egen vindervideo “A+C”, som hun har lavet sammen med veninderne Laura Bisgaard Krogh og Olivia Luftlund:
  • Det var vildt stort at vinde. Det havde vi slet ikke regnet med. Historien handler faktisk også om højskole. Nemlig om forholdet mellem Anna og Choroug, der begge går på højskole. Choroug er handicappet, og Anna er hendes hjælper. De har et meget fint bånd, som indslaget handler om, fortæller Marie, der også var stolt over at åbne udstillingen på sin gamle højskole:
  • Vrå Højskole betyder noget helt særligt for mig, så det var rigtig fint at være tilbage. Jeg kan huske, at jeg selv var med til at hænge Årets Pressefoto 2014 op, da jeg gik her som elev på fotojournalistik. Så det er en skøn følelse, at jeg nu selv er en del af udstillingen.
Maries vindervideo og de øvrige billeder og videoer i Årets Pressefoto kan ses frem til den 7. oktober i Kunstsalen på Vrå Højskole. Der er gratis adgang hver dag mellem 10:00 og 20:00 Kunstsalen kan ved enkelte lejligheder være lukket pga. private arrangementer