ADVERTORIALS

man, 17 aug 2020

Køb af el-skateboard - Det skal du vide

Sponsoreret indhold

Eldrevne køretøjer er i høj kurs i disse dage og en af de modeller der er populære er det elektriske skateboard. Er du nået til den beslutning at du bare må eje et el-skateboard så er det en god idé at læse med her først, hvor du får en lille købsguide med ting du skal være opmærksom på inden du køber et elektrisk skateboard.

#1 Reglerne

Det første du skal vide er at reglerne er for elektriske køretøjer er blevet strammet efter det er blevet meget normalt at køre på løbehjul med de mange løbehjul tjenester der er dukket på i storbyerne. Det har medført uheld, som har medført at der nu er en decideret lov om hvordan man må færdes på elektriske køretøjer som skateboards og løbehjul. Lovgivningen har medført regler for følgende ting:
  • Alder - Du skal være minimum 15 år for at køre på offentlige veje ellers skal du være ledsaget af en voksen.
  • Lys - Der skal være en hvid forlygte og en rød baglygte monteret, som kan ses på 300 meters afstand.
  • Reflekser - Der skal være hvide for-, røde bag- og orange sidereflekser.
  • Hastighed - Der er sat en max. hastighed på 20 km/t.
  • Størrelse - Et skateboard må højst være 2 meter langt og 0,7 meter bredt.

#2 Reservedele

En af reglerne der er kommet indebærer at man skal have lys og reflekser på sit skateboard lige så vel som man skal have det på sin cykel når man cykler. Reflekser skal sidde på hele tiden og lygter skal sidde på når forholdene kræver det, også ligesom på en cykel. Ofte er det ikke en del af det skateboard du køber, men skal tilkøbes som reservedele. Du skal både købe forlygte og baglygte, som skal sidde fast på skateboardet.

#3 Bedst i test

En god idé inden du køber et elektrisk skateboard, er at besøge en eller flere sider der vurderer elektriske skateboard, som f.eks. elektriskskateboard.dk. Her kan du hurtigt få en idé om hvad de forskellige boards kan og ikke kan. Nogle af de sider du støder på vil endda have testet dem selv og dermed haft dem i hænderne, eller rettere under fødderne, og kan derfor meget præcist berette om hvordan de føles at køre på og styre.

#4 Når du køber brugt

Det kan være en god idé at købe brugt, da prisen på elektriske skateboards endnu ikke er helt i den lave ende, at købe et brugt skateboard kan altså betyde at du spare nogle penge. Omvendt kan det så sandelig også være en dårlig idé. De ting du skal være opmærksom på er om det er et mærke der forhandles i Danmark, så der evt. er et sted du kan gå til for reparationer. Hvor gammelt er det? Det har nemlig stor betydning for batteriets kvalitet, spørg gerne ind til batteriets alder hvis det er blevet skiftet. Sidst men ikke mindst så tag ud og prøvekør det og se standen inden du køber, og vær sikker på der ikke mangler ting på boardet. Nu skulle du være rimelig godt klædt på til at gå ud og investere i et elektrisk skateboard. God fornøjelse med dit nye køretøj.