ADVERTORIALS

tir, 09 okt 2018

Ringenes Herre Live – De to Tårne

Ringenes Herre-trilogien fik skandinavisk premiere som symfonisk værk i Aarhus Musikhus.

Der er formentlig ingen tvivl om, at musiske totaloplevelser, som den undertegnede var vidner til fredag aften i et propfyldt Musikhus i Aarhus, bliver en del af fremtiden og symfonimusikkens kommercielle overlevelsesstrategi. Her er filmmediet særligt begunstiget ved at have både lyd og billede at lege med. Og der er næppe nogen opsætning, der vil tage sig bedre ud i dette format end Ringenes Herre-filmatiseringen. En filmatisering, der bedst ses i biografen – og med Howard Shore’s musik, der bedst høres live. Vi fik begge dele fredag aften.  

Anmeldt af: Tinus Elsig

None

None

Imponerende lydbillede

Helt lavpraktisk er konceptet på den måde, at der over scenen er spændt et biograflærred ud, hvor den fulde film vises. Under lærredet, på scenen, sidder musikerne og spiller musikken. Dirigenten, denne aften Shih-Hung Young, havde således en stor opgave i at få musikken til at følge billedet. Det kræver en vis besætning af spille Shores musik, således var scenen fyldt til bristepunktet med omtrent 170 musikere (herunder Aarhus Symfoniorkester) og korsangere, heriblandt et børnekor og en barnesolist. Et imponerende lydbillede, der til fulde komplimenterede og brusede om kap med de fantastiske billeder.
None

None

’Kongen vender tilbage’ spilles sidst i oktober – se den! Grundet efterspørgsel har Musikhuset valgt at forlænge koncertrækken, der løber frem til 12. oktober. Sidst i oktober/start-november kan man se del tre – ’kongen vender tilbage’, der afslutter trilogien. Kæmpe anbefaling – Ringenes Herre-fan eller ej – til at gå ind og se/høre/sanse forestillingen. Varighed: 3 timer inkl. Pause. Pris: 355-505 kroner.
None

None