ADVERTORIALS

tir, 26 feb 2019

Sådan går du milliardærens vej

For at komme med på listen over Danmarks rigeste skal du som minimum anskaffe dig en formue på 4,8 milliarder.

Ekspertvalg.dk har undersøgt de 25 rigeste danskere og deres baggrunde for at finde opskriften på, hvordan du bliver rig. Er du mand, bosiddende i Jylland og er dimitteret fra DTU, har du gode odds for at få en bid af kagen. Endvidere må dine forældre gerne have gang i en millionbussiness, som du senere kan overtage. Hvad der ellers er tilfælles for de rigeste danskere, kan du få svar på i denne artikel.

At sidde blandt de rigeste er en livslang kamp

Skru forventningerne ned, hvis du drømmer om at komme med i milliardærklubben tidligt i livet. Det har for de fleste taget mange år at opbygge et stort imperium med en stor formue. Den yngste på listen over de 25 rigeste danskere, Henrik Østenkjær Lind er imidlertid 43 år gammel. Med sin unge alder stikker han ud på listen, da gennemsnitsalderen ligger på 64 år.

LEG GODT hiver gennemsnittet op

Danmarks 25 rigeste personer har samlet set en gennemsnitlig formue på 19,12 milliarder kr. Det er især LEGO-manden Kjeld K. Kristiansen, der hiver gennemsnittet op, eftersom hans families formue er på hele 135 milliarder kr. For at komme med på listen over Danmarks rigeste skal du som minimum anskaffe dig en formue på 4,8 milliarder, som det kræves for at blive budt velkommen i den eksklusive rigmandsklub.

Vejen til at blive milliardær går gennem DTU

Fælles for de rigeste danskere er, at de fleste har taget enten en videregående uddannelse eller lang videregående uddannelse. Hver fjerde af de 25 rigeste er dimitteret fra DTU. Det er i forlængelse heraf også teknologien, der tager føringen i forhold til hvilke brancher de rigeste beskæftiger sig indenfor. Hele 28% af milliardærerne driver nemlig virksomhed indenfor denne kategori herunder Danfoss, Linak, Foss, 3Shape og AVK. Foruden den rette uddannelse, hjælper det gevaldigt, hvis du kan videreføre en allerede eksisterende millionbusiness. Der er nemlig 64%, der er født under en heldig stjerne og har ført virksomheden videre fra familien. De resterende 36%, har opfundet virksomheden selv og skabt deres formue på baggrund af det. Undersøgelsen tegner et tydeligt billede af, hvem der sidder på de store summer og hvad det kræver at komme med på listen over Danmarks rigeste.