ADVERTORIALS

lør, 01 maj 2021

Vælg en kvalitetsseng

Sponsoreret indhold

Trænger du til en ny seng? Så er der forskellige faktorer, som du skal være opmærksom på i forhold til dit valg af seng, inden du går ud og køber den. Du kan nemlig ikke forvente, at du sover som en drøm på alle typer af senge eller madrasser, og du bliver derfor nød til at gøre et lille stykke forarbejde. Det er blandt andet det, du gør ved at læse denne guide. En god kvalitetsseng er nemlig ikke ensbetydende med, at du sover godt i den. Der er nogle forskellige faktorer der er afgørende for, hvordan du sover i sengen, og dem kan du blive meget klogere på her.

Fasthed i madrassen

Når du køber kvalitetsenge, så skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på fastheden i madrasserne. Det er der, fordi at alle mennesker ikke kan ligge på samme grad af fasthed på madrasserne. I hvert fald ikke hvis de vil sove godt. Som hovedregel hedder det, at jo mere man vejer, jo mere fast en madras skal man have. Derfor er det også meget normalt, at en mand og en kvinde skal have to forskellige madrasser. Fordi at manden som regel vejer mere, end en kvinde gør. Ved nogle sengeforhandlere hedder det eksempelvis, at hvis man vejer mere end 75 kilo, så skal man have det, der kaldes en fast madras. Vejer du derimod mere end 95 kilo, så skal du have en ekstra fast madras. Omvendt hvis du vejer i mindre end 75 kilo, så skal du have det der hedder en madras med medium i fasthed.

Materialet som madrassen er lavet af

Udover fastheden i madrassen skal du også overveje hvilket materiale, som du ønsker, at din madras skal være lavet af. Det har blandt andet betydning for, hvor varm eller kold madrassen føles. En madras lavet af latex er for eksempel temperaturregulerende at ligge på og er derfor rigtig god til de personer, der ofte har det varmt når de sover. Tænk derfor over, hvordan du typisk har det med varmen igennem en nat og vælg materiale på madrassen ud fra det. Har du tendens til at fryse, når du sover, så vælg en madras der hjælper dig med at holde varmen. På den måde er det ikke kun din dyne men også din madras, der holder dig varm. Omvendt, så vælg en madras der kan hjælpe dig af med varmen, hvis du ofte vågner om natten fordi, at du har det for varmt.

Størrelsen på sengen

Senge fås i mange forskellige størrelser. Størrelsen har selvfølgelig stor betydning for, hvor meget plads du har til at bevæge dig på om natten. Størrelsen har derfor også en stor betydning alt efter hvor mange mennesker, I skal sove i sengen. Er det blot dig der skal sove i sengen, vil en enkelt seng på 90 centimeter formentlig være nok. hvorimod hvis I er par, så vil i skulle bruge væsentligt mere plads end 90 centimeter. Har I også børn, der holder af at komme ind og besøge jer om natten, så kan det være, at i skal gå efter en af de helt store senge. Det skaber nemlig dårlig søvn hos alle, hvis man ikke har plads nok om natten til at bevæge sig.

Sengegavl eller ej

En sengegavl har ikke så stor betydning for, hvordan du sover i din kvalitetseng. Men den er rar at have, hvis du godt kan lide, at sidde op og læse i din seng. Der vil dem nemlig fungere som en god rygstøtte. Derfor er en sengegavl en god ide, uanset om sengen står op af en væg, eller frit i rummet, hvis du holder af at sidde i den seng. Derudover er der også mange der synes, at en sengegavl er en flot afslutning på sengen og dermed fulder udseendet på deres kvalitetsseng i deres soveværelse.

Højden på sengen

Som du nok kan læse, er der mange faktorer der spiller ind, når man skal vælge hvilken seng, man skal købe. En yderligere faktor er højden på sengen. Det er i særdeleshed benene på sengen, der afgør, hvor høj den er. Det er en smagssag, om man ønsker at have en høj seng eller en lav seng. Derfor er det noget, som du skal tage stilling til, inden du køber din nye kvalitetsseng. Det er irriterende at komme hjem med en ny seng og så opdage, at du enten synes den er for høj eller for lav. Som du kan læse er der mange faktorer der spiller ind og valg du skal tage, når du skal ud og købe din nye kvalitetsseng.