REJSER

man, 08 aug 2016

Tag et sabbatår med ski på

Glippede drømmestudiet og skal der optjenes point til en ansøgning i kvote 2, eller er det bare tid til en pause fra bøgerne? Sneen har i årtier lokket tusindvis af unge danskere til en sæson som rejseleder, skilærer eller blot skibums. Lær hvordan du kommer 6 måneder på ski med løn her.

Vil du holde sabbatår et sted, hvor du får mulighed for at stå på ski, så findes der et utal af muligheder. Der er dog stor forskel på, hvor meget tid du selv vil kunne få på ski, det afhænger helt af jobbet. Her er en lille top 6 over jobmuligheder, der giver dig mulighed for at komme på ski.
None

None

 

1.Job på en afterskibar/diskotek

I vores verden er det tæt på det ideelle job… du møder sidst på eftermiddagen og har derfor god tid til at stå på ski, mens lifterne er åbne. Jobbet kræver disciplin - hvis du på dine friaftener ender på den anden side af bardisken og bruger de penge du har tjent, så bliver det hurtigt hårdt. Den knitrende sne er ikke det samme hvis benene kun har fået 2 timers søvn. Sådan får du jobbet: Kontakt barer og hoteller mm. i skiområderne. Ofte kan tidligere ansatte hjælpe med kontaktpersoner.

2. Skiguide

Her er der virkelig mulighed for at udvikle sig personligt. Kan du tage ansvar og holde hovedet koldt, når den lovede danske skilærer er blevet syg og gæsten er rødglødende over at børnene skal på et hold, hvor der tales engelsk eller når hotellet har overbooket? Jobbet giver en del tid til skiløb, men en del af arbejdet ligger i det tidsrum, hvor andre står på ski. Sådan får du jobbet: Skirejsebureauerne rekrutterer typisk i perioden juni til september, enkelte bureauer lidt længere. De ledige jobs kan findes på www.skisport.dk/job/

3. Serverings- og rengøringspersonale på hotel

Der findes mange muligheder for at få job på hoteller i alper og fjelde. På mange destinationer findes der hoteller som enten er ejet eller forpagtet af danske rejsebureauer, på disse er der ofte ansat dansk personale. Her variere arbejdet i løbet af ugen, men typisk vil man have en lang arbejdsdag lørdag hvor gæster rejser/ankommer. Her skal der gøres grundigt rent og skiftes sengetøj mm. I ugens løb er arbejdet lettere og man har 1-3 ugentlige fridage afhængigt af sted. Mange steder er jobbet kombineret, så man også har nogle aftenvagter med afrydning i hotellets restaurant samt morgenvagter med anretning og servering af morgenmad. Sådan får du jobbet: Kontakt hotellerne og send din ansøgning direkte.

4. Skilærer

Her får du et job, hvor du kan stå meget på ski. MEN, det er ikke altid lige udfordrende skiløb du vil få. Som dansker starter du nederst i hierakiet og får ofte begynderhold og børnehold. Det betyder hele skidage tilbragt ved øveliften med traven op og ned, mens de små lærer skiløbets kunst. Tager du flere sabbatår, vil du dog kunne avancere og tage højere uddannelser og dermed kvalificere dig til at køre med de mere øvede. Sådan får du jobbet: Du skal uddannes skilærer, det kan du blive via Den Danske Skiskole, deres kurser findes på www.dendanskeskiskole.dk. Du kan også kontakte skiskoler direkte, de hjælper ofte med tilmelding og fortræning til uddannelse hos skiforbundene i eksempelvis Østrig.

5. Arbejde i skiudlejning

Der udlejes tusindvis af ski hvert eneste år i skiområderne. Skiene skal slibes og smøres og gæsterne skal have hjælp, når de skal leje skiene. Jobbet findes på alle skisportssteder og der kræves ikke de helt store forkundskaber. Arbejdet er primært omkring skiftedagene, samt først og sidste på skidagene, så ofte vil man have god mulighed for at få en hel del timer/dage på ski hver eneste uge. Sådan får du jobbet: Kontakt skiudlejningerne i byerne.

6. Arbejde ved liftselskabet

Her får du i udgangspunktet mindst skiløb… for du skal arbejde når liften er åben. Du vil typisk få jobs ved begynderlifte og lignende. En del liftselskaber driver også restauranterne i terrænet, så det kan også være et job på en af disse du får via et liftselskab. Sådan får du jobbet: Kontakt de enkelte liftselskaber. Hvor er det godt at rejse hen?
None

None

Det afhænger af hvad du søger. Søger du samvær med andre danskere, fester og stort skiområde, så søger mange eksempelvis mod Val Thorens i Frankrig og lignende større skiområder. De sidste år er der dog opstået en trend mod mindre og mere ukendte steder, hvor du kan få en mere autentisk oplevelse. Ulempen ved at søge til de populære destinationer, som eksempelvis Val Thorens, er at mængden af skibumser er så enorm, at de gode offpiste-områder hurtigt er gennemkørt. Finder du et mindre kendt sted, vil du have området mere for dig selv og typisk kunne nyde godt af nye snefald i længere tid. Husk forsikringen når du rejser ud Når du tager afsted for at arbejde i udlandet, skal du være opmærksom på regler omkring din forsikring. Hvad dækker den offentlige sygesikring (Det Blå Kort) og hvad skal du selv forsikre dig i mod. Du kan læse mere om at arbejde i udlandet på https://www.borger.dk/Sider/Om-at-arbejde-i-udlandet.aspx