REJSER

tor, 16 feb 2017

Actioncam til din aktive ferie

Actioncam TomTom Bandit Vejl. pris: 2.299 kr. (fundet til 1.772 kr. via pricerunner)

Den seneste måned har jeg været i Mexico på ferie, hvor jeg medbragte to Action Cams, Sony FDR-X3000 og TomTom Bandit. Et Action Cam er fantastisk at medbringe til den aktive ferie, hvor man enten skal ud at dykke, snorkle, vandre, cykle, stå på ski etc. Sidste år tog jeg et kamera med til New Zealand, hvilket var en positiv oplevelse. I år har jeg gentaget succesen, og denne gang prøvede jeg to nye kamera af i to forskellige prisleje. Endvidere brugte jeg kameraerne både på land og i vand.

   

Sony FDR-X3000

Vejl. pris: 4700 kr. (fundet til 4.111 kr. via pricerunner)  
  Sonys action cam er et af dyrere på markedet, og det er det med god grund. Kameraet har et væld af funktioner, her bl.a. serieoptagelser, slowmotion, loopoptagelser og live-streaming. Sidstnævnte kræver internetforbindelse, således det kan uploades live på nettet. Dermed kan kameraet bruges til diverse blogs, hvor man vil dele videoer med ens følgere live. Derudover har kameraet en ”live-view-fjernbetjening”, hvor man kan se hvad man optager og tager billeder af. Dermed skyder man ikke videoer eller billeder i blinde. Bemærk dog, at det ikke er muligt at bruge denne under vand, men alene på land. Det er dog ekstremt smart med denne fjernbetjening, da man både kan have den på sit håndled som ur, ellers kan man tilkøbe et fingergrebs hylster, som både holder kameraet og fjernbetjeningen. Det er fedt til både videooptagelser og foto. Jeg er generelt vild med fjernbetjeningen, da jeg ved hvor længe jeg skal holde kameraet stille m.v. Det er dog ærgerligt jeg ikke kan bruge den under vand. Jeg tog f.eks. mange billeder, som var ude af fokus, da jeg bevægede kameraet for hurtigt. Det kræver dog noget tilvænning, hvorefter man får en fornemmelse hvor længe man skal holde kameraet stille. Med dette kamera er det muligt at købe sig fattig i tilbehør produkter. Dette er bestemt ikke negativt, men utrolig positivt. Der findes tilbehør til alle sportsforme. I standardpakken medfølger undervandsudstyr og fjernbetjening. Undervandscoveret kan være lidt besværlig at skille ad ind imellem, da det sidder meget godt fast. Endvidere dæmper den lyden meget, når man filmer overvand, hvorefter den optager lyden rigtig godt under vand. Derudover vil jeg anbefale enten en selfiestang, eller en fingergrebs holder. Jeg synes dette er et fantastisk kamera, og jeg kan bedre lide den end Go-Pro Session kameraerne, men denne er også dobbelt så dyr. Den optager fantastiske videoer, og tager super billeder. Derudover kan man koble kameraet direkte til mobilen via wifi, og se ens billeder og videoer, samt redigere dem. Endvidere passer kameraet godt i hånden når man bruger det håndholdt. Det kan være mere kompliceret når man skal spænde den til en hjelm eller på brystet. Det er dog her, at man bør kigge på de tilbehørs produkter, der medfølger.

TomTom Bandit

Vejl. pris: 2.299 kr. (fundet til 1.772 kr. via pricerunner) Jeg vil anbefale dette kamera til hvem end der gerne vil have et action cam, men som ikke har råd eller lyst til at ofre så mange penge det kræver for at købe et Sony FDR-X3000R eller Go Pro Hero 5 Black. Det er helt og igennem et super action cam, der opfylder alle de basale krav for action cams. Den optager fantastiske videoer, og tager super billeder i samme kvalitet som Sony. De to action cams adskiller sig særligt ved at Sony har en del flere funktioner, som er fantastiske for videobloggere, der har brug for livestreaming, samt folk der skal bruge et væld af specielle video funktioner. TomTom bandit er lidt mere skrabet hvad angår af funktioner, men de basale ting gør den til perfektion.
  Personligt er jeg mere vild med TomTom, da den er billigere og gør de basale ting lige så godt som Sony. Dertil betyder det, at den er lettere at håndtere. Endvidere er den meget praktisk, da den har et indbygget usbstik, som man sætte direkte ind i computeren. Dermed er der ikke brug for kabler. Derudover kan man ligesom Sony redigere billeder og videoer direkte på ens mobil via. app’en, hvilket er superb. Desværre er billedkvaliteten i app’en lidt dårligt, og det kræver at man eksportere til mobilen før man kan se den egentlige kvalitet. Endvidere skal man ikke sætte Bandit ind i et hylster for at have den i vand, men derimod blot skifte linsen på kameraet. Denne linse medfølger som standardudstyr. Det synes jeg er helt perfekt. Endvidere kan den klare ned til 40 m. dybde. Jeg havde den selv ned på 12 m. under havets overflade. Hvad angår tilbehør er Bandit også lidt mere skrabet ned Sony, men det er ganske lidt. Faktisk er der næsten samme muligheder som Sony, og det basale behov er der, men der er også udover et basale, såsom boardholder og rygsækholder. Personligt har jeg været rigtig glad for håndledsholder. Jeg er vild med dette action cam og ville vælge dette fremfor Go Pro Session, som er i samme prisklasse. Sammenlignet med Sony, så giver Sony en del flere muligheder, men har man alene brug for at filme og tage billeder, så ville jeg vælge TomTom og spare de 2000 kr, der er i difference.  

Anmeldt af Amir Amirian