SAMFUND

tor, 30 apr 2015

10 nye navne du skal høre på SPOT

I dag starter SPOT festival i Aarhus, og plakaten er propfyldt med up-and-coming musik. TJECK Magazine giver dig ti unge navne, du skal holde øje med til festivalen

Tekst: Oda Hustad

Foto: Anders Teibel

Noah Kin

19 år gamle Noah Kin er kommet en lang vej trods sin unge alder. Den finsk-nigerianske rapper og producer har allerede udgivet tre soloalbums og varmet op for store hip hop-navne som Kendrick Lamar, Wiz Khalifa og Earl Sweatshirt. Desuden har MTV udråbt ham til the next big thing in hip hop.

Hvor: Radar

Hvornår: fredag d. 1. maj kl. 23.30

Lydmor

Jenny Rossander, der går under navnet Lydmor, laver elektropopnumre såvel som skrøbelige, klaverbaserede sange. Siden debutalbummet udkom i 2012 har hun spillet et hav af koncerter i udlandet såvel som herhjemme, og nu er opfølgerpladen på vej.

Hvor: SCC Major

Hvornår: fredag d. 1. maj kl. 22.40

October Dance

October Dance leverer discopop i bedste 80’erstil. Vi taler trommemaskine, groovy bas og masser af synth. Til trods for at bandets tre medlemmer bor i forskellige lande har de formået at lave to EP’er sammen og spillet til festivaller som Trailerpark og Distortion. Vi krydser fingrene for en ordentlig omgang discofest.

Hvor: Atlas

Hvornår: fredag d. 1. maj kl. 22.30

Aurora

Norske Aurora er kun 17 år og har allerede gang i en lovende karriere i hjemlandet, hvor hun får flotte anmeldelser og bliver sammenlignet med artister som Susanne Sundfør. Nordmanden leverer eksperimenterende, elektronisk pop med en blød og moden vokal.

Hvor: VoxHall

Hvornår: lørdag d. 2. maj kl. 18.45

Wangel

I centrum for Wangels musik står forsanger Peter Wangels særegne stemme, der uden problem spænder fra blød, lys falset til dybe, varme bastoner. Det er ikke mere end et år siden bandets første koncert, men sidenhen har de blandt andet nået en tour i Korea og at udgive den nu to uger gamle debut-EP Eternal History.

Hvor: Musikhuset – Filuren

Hvornår: Lørdag d. 2. maj kl. 22.30

Baby In Vain

Baby In Vain spiller beskidt, iørefaldende rock inspireret af 90’ernes stenerrock og grunge – en genre, som oftest spilles af middelaldrene mænd. Bandets tre medlemmer er dog alle kvinder under 20 år og tilføjer en ny og ung energi til musikken.

Hvor: VoxHall

Hvornår: lørdag d. 2. maj kl. 20.20

hukaos

Musikerkollektivet hukaos. er allerede et etableret navn på den danske musikscene, men dets medlemmer spytter hits ud som aldrig før. På SPOT præsenterer de nyt materiale og indtager scenen sammen med rapperen Kidds nyeste projekt, Heimdals Sidste Vogter. Koncerten bliver en sanselig oplevelse med live musik, video og visuals i skøn forening.

Hvor: Musikhuset – Rytmisk Sal

Hvornår: fredag d. 1. maj kl. 23.00

Kwamie Liv

Kwamie Livs dukkede op som ud af ingenting på den danske musikscene sidste år med minialbummet Lost In The Girl. Den dansk/zambianske artists mørke og R&B-inspirerede pop gav international anerkendelse og hun har sidenhen blandt andet har spillet til årets Pitchfork Music Festival i Paris.

Hvor: Voxhall

Hvornår: lørdag d. 2. maj kl. 22.00

AV AV AV

Gruppen AV AV AV er en sammensmeltning af de tre producere og DJs ELOQ, UNKWON og DJ Er Du Dum Eller Hvad. Med deres dansevenlige elektronisk musik er trioen allerede blevet udnævnt som Danmarks nye elektroniske supergruppe, og vi glæder os til at høre mere.

Hvor: Musikhuset – Rytmisk Sal

Hvornår: lørdag d. 2. maj kl. 22.45

Mendoza

Elektropop-debutsinglen Love Druggie fra sidste år er allerede et stort hit og har givet Mendoza heftig radiorotation. Sommeren byder på spillejobs på blandt andet Roskilde Festival, Smukfest og svenske Way Out West. Med opfølgersinglen Houdini har sangeren vist, at vi ikke har hørt det sidste fra Mendoza.

Hvor: VoxHall

Hvornår: lørdag d. 2. maj kl. 23.30