SAMFUND

tir, 20 nov 2012

Bryd ud af turist-boblen...

...

og mød den virkelige verden

 

Et ophold på Global Højskole åbner din dør til verden.

Brug dit sabbatår på et intensivt og spændende højskoleophold som blander rejse og eventyrlyst med nye kompetencer og kreativitet. Du vender hjem med unikke oplevelser og større indsigt, i både dig selv og i verden. Læs her, hvad tidligere deltagere har fået ud af deres ophold på Global Højskole i Kenya og hvad der venter på den nystartede højskole i Nepal

Johannes Gehr

19 år, medicinstuderende, deltager på

Global Højskole Kenya,

foråret 2012. ”Jeg har fået fantastisk gode venner både i Danmark og i Afrika. Og så jeg har fået et indgående kendskab til en spændende og smuk del af verden. Men vi mødte også kenyanske fængselsindsatte, fattige stammesamfund og gigantiske slumkvarterer. Det satte min danske tilværelse i perspektiv. Fremover vil jeg møde nye lande og kulturer mere åbent og fordomsfrit.”

Fortæl om en af de bedste oplevelser fra højskolen?

”En af de bedste oplevelser på højskolen var at se, at befolkningen i Kenya og Tanzania har en generel vilje til forandring og kampgejst i forhold til deres situation. Det har været en stor oplevelse at komme ind under huden på det kenyanske samfund, både igennem undervisning og ekskursioner, men især ved at bo med kenyanske jævnaldrende.”  

Benjamin Oketch Ngito

None

None

19 år, leder af aktivitetscenter, deltager på

Global Højskole Kenya,

foråret 2012. ”Jeg har lært at selv små grupper af mennesker kan forandre verden, hvis man tror på det og finder sit eget potentiale. Og så lærte jeg, at teamwork er vigtigt. Tingene gik altid godt, når vi arbejdede sammen. Det gav folk en masse selvtillid og skabte et virkeligt kreativt læringsmiljø.”

Hvilke kompetencer har du fået, som du kan bruge i dit videre liv?

”Jeg fik dyrket min poetiske side og blev meget bedre til at kommunikere. Jeg har startet min egen blog og blev inspireret til at åbne et lærings- og aktivitetscenter for unge, hvor jeg tre gange om ugen lærer andre unge at skrive poesi og lave teater. Det er en måde at give noget tilbage til slumkvarteret i Kibera,

hvor jeg kommer fra. Jeg føler mig virkelig privilegeret over at have fået muligheden for at gå på højskolen.”  

Anna Cecilie Friis Bach

20 år, økonomistuderende, deltager på

Global Højskole Kenya,

foråret 2012.
None

None

”Med mig hjem i min rygsæk havde jeg ikke kun en masse afrikansk tøj, krydderier og smykker. Jeg havde også oplevelsen af at have danset rundt med en flok unge masaier og interviewet kvinder, som var blevet fordrevet fra deres hjem og boede i små telte. Jeg har fået et helt nyt syn, ikke kun på Kenya eller Afrika, men på verden. Det gør jeg alt hvad jeg kan, for at huske på lige nu i min hverdag i Danmark.”

Hvorfor tog du ikke bare på en højskole i Danmark?

”Jeg valgte Global Højskole, fordi det gav mulighed for at rejse og lære på samme tid. Derudover gav Global Højskole mig undervisning i en masse spændene fag som journalistik, globalt medborgerskab og kreativitet.”

Hvilke kompetencer har du fået, som du kan bruge i dit videre liv?

”Jeg har lært rigtig meget om politik, kultur, historie og om, hvordan man som dansker skal forholde sig til lande i syd som Kenya – Det er kompetencer, jeg tror, bliver nyttige i forhold til mit studie.”

 

Jinita Bishwakarma

28 år, lærer på den nystartede

Global Højskole i Nepal.

Hvad kan Global Højskole, som et andet højskoleophold ikke kan?

”Du bliver del af et multikulturelt miljø! Opholdet fokuserer på at give dig virkelige oplevelser i et udviklingsland, og du får et indblik i fattigdommen ved at lære folk her at kende.”

Hvad fascinerer dig ved Nepal?

”Nepal er mit hjem. Det ligger på verdens tinde – bogstavelig talt. Naturen er helt fantastisk og nepalesere er virkelig åbne og imødekommende. Det er også et land med mange lande i ét, forstået på den måde, at vi har så mange etniske grupper og forskelligartede kulturer.”

Hvordan bor, sover og spiser man på højskolen?

”Vi har en dejlig højskole, meget hyggelig og med alle de faciliteter man kan ønske sig. Deltagerne sover i mindre rum, og så er der fællesrummene, tagterrassen og en smuk have. Vi spiser en masse Dhal Bhat – min livret – dog ikke helt så krydret, som jeg selv ville lave det. Men danskerne er vilde med det!”    

4 argumenter til at overtale dine forældre til at betale for dit ophold:

  1. Du får et bredere perspektiv og bliver garanteret meget mere taknemmelig for de ting du har
  2. Du får dobbelt-op på CV’et: både udenlandsrejse OG højskole
  3. Dine forældre slipper for at vaske dine sure sokker i fire måneder.
  4. Du får anekdoter nok til at kunne underholde tante Oda ved alle familiesammenkomster
 

Hvor og hvornår:

Global Højskole Nepal med rejse til Indien og Goa.  Opstart 6. marts 2013. Global Højskole Kenya med rejse til Tanzania og Zanzibar. Opstart 5. marts 2013.

Varighed:

Fire måneder samt obligatorisk introkursus og hjemkomstweekend

Pris:

Koster 35.900 kr. (ekskl., fly). Tilmeld dig før 15.december og få 1000 kr i rabat, som du kan bruge til fx safari, dykkerkursus, paragliding eller andre spændende udflugter.

Find os her: globalcontact.dk/globalhojskole eller på facebook.com/globalhojskole eller ring på 7731 0022

 

Hvorfor Global Højskole med Mellemfolkeligt Samvirke:

Mellemfolkeligt Samvirke har lang erfaring med udviklingsarbejde og formidling af kulturmøder mellem unge fra hele verden. MS kæmper for demokrati og indflydelse til verdens fattigste. Vi er del af ActionAid International, som arbejder i over 40 lande med langsigtet udviklingsarbejde, der gør mennesker i stand til selv at kræve deres rettigheder og skabe varige forandringer, der modvirker fattigdom og sult. Læs mere på www.ms.dk