SAMFUND

tor, 21 apr 2016

X-FACTOR-vinderen Embrace skifter navn

Søstrene Anilde og Azilda har måttet skifte navn fra Embrace til New:Name

Søstrene Anilde og Azilda Kaputu, der vandt dette års netop afsluttede X Factor, skifter navn til NEW:NAME.

X Factor-vinderen EMBRACE overraskede alle og endte med at vinde finalen d.1. april. Præmien er en pladekontrakt og udgivelse af egen musik – musik som pigerne netop nu arbejder på. Desværre har det siden vist sig, at navnet EMBRACE allerede er i brug og har været det i mange år. Dog på et andet marked end det danske, så derfor har Remee og pigerne i sin tid ikke været opmærksom på, at navnet allerede var taget. Besidderen af navnet er det britiske band Embrace, der har udgivet 6 albums siden 1998. Som det er set før, er det rent juridisk ikke muligt med to artister af sammen navn, og derfor er EMBRACE nu nødsaget til at finde på et nyt bandnavn.

”Vi blev da ærgerlige, da vi hørte, at vi ikke kunne hedde EMBRACE længere. Navnet EMBRACE kendetegner meget godt hvad vi står for. Men vores værdier ændrer sig jo ikke, fordi vi skifter navn”.

Det har resulteret i, at Anilde og Azilda har brainstormet for at skulle finde på det nye navn, som deres musik vil fremadrettet være at finde under.

”Vi skulle jo finde på et nyt navn – og så synes vi, det var lidt sjovt, at gribe det an på en lidt humoristisk måde. Vi skal lige vænne os til det, men vi håber, at folk forstår situationen”.

Siger Azilda om navneændringen. Den praktiske del af overgangen fra EMBRACE til NEW:NAME vil løbende ændre sig på musiktjenesterne fra torsdag d.21. april, så Anilde og Azildas musik fremover vil være at finde under pigernes nye bandnavn NEW:NAME.