SAMFUND

ons, 05 okt 2016

Fik billeder af en 14-årig

Vær mere forsigtig når du chatter. (Colourbox)

Dreng/Mand på 24 år fra Holstebro Kommune

Jeg har virkelig dummet mig. Jeg begyndte at skrive med en pige, jeg havde mødt på badoo og troede hun var 18 år. så jeg kontaktede hende på Facebook og vi skrev godt, og så spurgt hun hvor gammel jeg var. Jeg skrev, at jeg var 24, og så spurgte jeg, hvor gammel hun var. Hun svarede, at hun er 14 og bliver 15 om et par måneder. Vi skrev i nogen dage og så kom vi lige pludselig over i noget frækt og snakkede om at sende nøgenbilleder af os selv.

Jeg tænkt at bare hvis hun selv var med på den, kunne jeg ikke se noget problem i det, da hun også skrev at hun ikke var jomfru og hun virkede generelt bare ældre end 14 år. Så sendte vi billeder til hinanden og skrev frækt bagefter. Kort tid efter skrev hendes far så til mig og jeg fik bare så dårlig samvittighed. Hendes har skrevet, at han vil gå til politiet med det og jeg er så bange for, hvad der kan ske, for jeg er normalt ikke til piger, der er så unge

Svar:

Det lyder som en ubehageligt situation du er i. Det er lidt svært for os at rådgive i, hvad du skal gøre, da du har overtrådt loven ved at udveksle frække beskeder og billeder med en, du vidste var yngre end 15 år. Du må vente og se hvad der sker. Faren har sikkert bare reageret som han har, fordi han er blevet overrasket, og måske også på grund af den megen debat i medierne om nøgenbilleder og ulovlig billeddeling. Hvis du forklarer dig ligesom du har gjort til os, vil han måske forstå dig? Selvom du formelt set har overtrådt loven, kan du måske lægge vægt på, at du ikke har haft hensigt til at skade eller udnytte hende, du skrev med. At du ikke har delt hendes beskeder til dig eller billeder med andre. Du kan slette begge dele, så de ikke mere findes på dine enheder eller konti. Du kan også undskylde og sige, at du godt kan se, det var tankeløst og forkert, at du ikke stoppede det. LÆS OGSÅ: "Strafbart at dele billeder?" Kommer politiet, skal du bede om at få advokatbistand før du afgiver dit vidneudsagn, men ellers svare ærligt på politiets spørgsmål. Brug ellers den her oplevelse til at være mere forsigtig, når du chatter. Tak for alle spørgsmålene Sexlinien for unge siger tak for dit spørgsmål – vi håber, vores svar har medvirket til, at du måske kunne løse dine problemer. Har du mere at spørge om eller vil du have uddybet dit svar, kan vi også fanges på vores telefon eller chat på Sexlinien.dk, hvor vi også laver rådgivning, hvis du ikke lige kan bruge vores brevkasse igen. Vi tager telefonen kl. 15-17 og chatter kl. 17-19 fra mandag til torsdag. Fredag er telefonen åben kl. 15-17. Nummeret er 70 20 22 66.