SAMFUND

tir, 17 apr 2018

Fornuftige hovedtelefoner til hipsteren

Urbanears Plattan 2 Bluetooth fås i 5 forskellige farver. Pris: 799 (fundet til 725 kr. på pricerunner.dk)

Urbanears er igennem den seneste tid blevet utrolig populær blandt forbrugerne. Jeg har selv lagt mærke til, at det er særligt Vesterbro-hipsterne, der anvender de meget mode rigtige hovedtelefoner, der har et meget minimalistisk udseende. Et af Urbanears mest populære produkter er Plattan, der er opkaldt efter et område i Stockholm. Urbanears er ude med Plattan 2 Bluetooth, således at man ikke længere behøver at være kabelbundet.

None

None

Urbanears Plattan 2 Bluetooth. Pris: 799 (fundet til 725 kr. på pricerunner.dk)

Hovedtelefonerne er skabt til den gennemsnitlige forbruger, hvilket både kan ses på den lave pris, designet, funktionerne og lyden. Det appellerer nemlig rigtig bredt, og dermed vil rigtig mange være draget af produktet. De eneste, der nok vil springe over dem er forbrugeren, der ønsker lyd, som er over gennemsnittet, samt HiFi brugeren.

Lyd

Det vil nemlig være synd at sige, at Urbanears leverer HiFi lyd, men det lover de på ingen måde. Det ville også være for meget at forvente, når man tager prisen i betragtning. Jeg synes de leverer en habil lyd, som man kan forvente af et par hovedtelefoner til 799 kr. Når det er sagt, så er jeg ikke ovenud lykkelig for lyden, og jeg mener selv i dens priskategori, at de kunne have gjort et bedre stykke arbejde. Lyden er en smule indelukket, og når jeg hører Hotel California, så får jeg ikke det fulde lydbillede. Endvidere er bassen ret svag, og der skal ikke meget til at få den til at forvrænge. Dette kan tydeligt høres på Count to Fuck af Run The Jewels, hvor bassen ikke kan følge med. Hovedtelefonerne har dog en god balance, og lyden er som sagt habil, og man får det man kan forvente til prisen.
None

None

Design

Hovedtelefonerne er pæne og minimalistiske, hvilket jeg synes er utrolig tiltalende. Designet er ikke rigtig ændret i det store ift. tidligere udgaver. Jeg er ret vild med kombinationen af plastik og stof, som giver hovedtelefonerne en lækkerhed. Endvidere kan jeg godt lide bøjlen, der holder kopperne på plads. De kommer i 5 forskellige farver, blå, rød, hvid, sort og grå, således at man kan vælge den, der matcher ens person. No wonder, at hipsterne elsker disse hovedtelefoner.

Funktioner

Hovedtelefonerne har de funktioner man kan forvente i dag. Der er en fjernbetjening, hvormed man kan skifte mellem sange og skrue op og ned for volumen. Endvidere er der en mikrofon i, så man kan tage opkald. Hovedtelefonerne har 30 timers batterilevetid, og skulle man løbe tør for strøm, så man kan komme et kabel i indtil man får dem opladet igen. Derudover kan man klappe hovedtelefonerne sammen, således de er nemme at transportere.

Konklusion

Generelt må jeg sige, at jeg synes det er nogle ganske habile hovedtelefoner. Jeg er dog lidt skuffet over lyden, og ville ønske at Urbanears havde koncentreret siger mere herom, fremfor at være så modebevidste. Bevares lyden er som sagt habil, men nogle konkurrenter har bedre lyd til næsten samme pris. Her kan bl.a. nævnes Plantronics BackBeat Sense, AKG Y50 BT og Sennheiser HD 4.40, hvor sidste nævnte dog er over-ear hovedtelefoner. Plattan 2 BT vinder dog i den grad på dens udseende. Bemærk endvidere, at du kan få Urbanears Hellas til billigere penge, da det er en ældre model.
None

None