SAMFUND

tir, 16 jan 2018

Lysten til at komme på idrætsefterskole

Står du som en ung & ambitiøs idrætsudøver i 8. eller 9. klasse og overvejer et år på idrætsefterskole?

En stor del af landets teenagere tager fortsat et år på efterskole, som for de fleste bliver en oplevelse for livet. Du kommer til at møde en masse nye venner og lærere, og du skal for første gang flytte hjemmefra, og du får dine første room-mates. Dine ældre søskende har måske allerede været afsted, og du hører dem stadig tale om de fede oplevelser, og om de kommende reunion fester, hvor de skal se alle vennerne igen.

Men du er måske ikke helt sikker på, om du kan få din sport på højt niveau til at hænge sammen med et år på efterskole? Hvordan skal der være tid til det hele, og hvordan får du adgang til træning på højt niveau?

Udfordring med efterskole og sport på højt niveau

Den bekymring deler mange jævnaldrende sportsinteresserede unge mennesker landet over, og det gør desværre, at mange ender med at fravælge et år på efterskole. Den udfordring har Idrætsefterskolen Lægården i flere år lagt mærke til, og det fik dem til at satse benhårdt på at skabe nogle ambitiøse idrætslinjer, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med et år på efterskole og et år med sport på et ambitiøst niveau. Den bekymring deler mange jævnaldrende sportsinteresserede unge mennesker landet over, og det gør desværre, at mange ender med at fravælge et år på efterskole. Den udfordring har Idrætsefterskolen Lægården i flere år lagt mærke til, og det fik dem til at satse benhårdt på at skabe nogle ambitiøse idrætslinjer, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med et år på efterskole og et år med sport på et ambitiøst niveau.

Velkommen til idrætsefterskolen Lægården – en efterskole i vestjylland

Idrætsefterskolen Lægården ligger i Holstebro, Vestjylland, og de huser ca. 175 efterskoleelever hvert år. Fællesnævneren for disse efterskoleelever er, at de brænder for et år på efterskole og ikke mindst deres sport. Lægården tilbyder en ambitiøs fodbold-, fitness-, håndbold-, adventure race-, og roninglinje. Udover det har de også en dedikeret talentlinje for dig, som dyrker en nichesport som fx karate.

Fokus på et certificeret trænerteam, som også indgår i lærerstaben

En afgørende faktor for, at du kan realisere dit potentiale inden for din sportsgren er, at du har nogle erfarne, dygtige og certificerede trænere. På Lægården har deres fodbold- & håndboldtrænere fx først og fremmest en del praktisk erfaring fra enten semi-professionelt eller professionelt niveau, så de kan give dig en række erfaringer med fra deres egne oplevelser. Udover det har de samtidig taget de nødvendige trænerlicenser, som sikrer, at de kan formidle deres viden på en god måde med god teoretisk substans. Oveni dette så prioriterer Lægården, at dine trænere også indgår som lærere og i det sociale liv på efterskolen. Det sikrer, at dine trænere kommer til at kende dig rigtig godt, og nemt kan tale med dig om eventuelle sociale- eller familiemæssige udfordringer, hvis det fx påvirker dig til træning.

Moderne faciliteter og samarbejdsaftaler med lokale sportsklubber

Forruden kompetente trænere, så er moderne faciliteter også utroligt vigtigt for, at du får de optimale forhold at udvikle dig i. Det gælder uanset, om det er en kunststofgræsplæne til fodbold, moderne og store håndboldhaller eller gode ro muligheder ved en nærliggende sø. Alt dette har Lægården investeret i, så du får de optimale træningsforhold uanset, hvilken af deres linjer, som du måtte vælge. De har samtidig allieret sig med en lang række lokale sportsklubber og foreninger, så du har mulighed for yderligere klubtræning, hvis de 3 ugentlige træningspas på skolen ikke er nok for dig. Det betyder, at hvis du fx er en håndboldentusiast kan du komme ud og spille i TTH Holstebro, eller hvis du en roer, så kan du træne med i Holstebro Roklub.

Er idrætsefterskolen Lægården noget for dig?

Hvis du føler, at Lægården rammer rigtigt for dig og dine drømme, så tøv endelig ikke med at tage fat i dem. De kan fortælle dig flere detaljer om et efterskoleophold, og du er velkommen til at besøge dem på Efterskolernes Dag eller booke en uforpligtende fremvisning af efterskolen.
None

None