SAMFUND

ons, 04 mar 2015

Megos beundring for en lille verden

Mego, alias Mikkel Skovgaard, udtrykker sin respekt for kæresten med sangen "Hos dig"

På singlen ”Hos dig” fortæller sangeren Mego om respekten for sin kærestes opvækst som nyankommet i Danmark, og om det utrolige i hvordan skæbnen kan føre to mennesker sammen, fra to vidt forskellige steder i verden. Sangen er single på Megos første EP ”Glem Alt Om I Morgen”

”Jeg vil sikkert aldrig ku’ forstå, hvordan det er at stå af toget midt i et land  med et helt nyt sprog”. Første linje af Megos nye single ”Hos dig” sætter scenen for en personlig beretning om sangerens beundring for sin kæreste, samt hvordan små tilfældigheder kan betyde at to mennesker fra forskellige steder i verden stifter et livsændrende bekendtskab. Samtidig kan "Hos dig" række ud til alle der, på den ene eller den anden måde, har prøvet hvordan det er ikke at føle sig hjemme, eller har fundet kærligheden langt hjemmefra. "Jeg er imponeret over, hvor vildt det må være som barn at komme til et nyt land og skulle lære et helt nyt sprog og kultur. Familien flygtede fra en fremtid i krigsramte omgivelser og alligevel har hun en ro og en sikkerhed i sig, som jeg beundrer helt vildt og som jeg faktisk har lært meget af. Samtidig er det en kærlighedssang om det utrolige i, at verden er så lille at man kan møde hinanden heromme på den anden side af jorden", fortæller Mego. Mego har været i studiet med produceren Jeppe Federspiel, som udgør den ene halvdel af Providers – producerduoen bag blandt andre Medina. Sammen har de arbejdet på Megos karakteristiske rytmiske sangstil og søgt ind i et landskab, hvor Mego kan trække på sine forskelligartede referencer. "Jeg prøver, både i tekst og musik, at finde ind til noget, jeg kan mærke. Og jeg føler meget for store popmelodier, energien i hiphop og kanten i rock. Jo flere islæt, jeg kan samle i ét udtryk, jo mere får jeg med af mig selv. I ”Hos dig” hører jeg en blanding af noget nordisk og noget mellemøstligt, og det er jeg glad for, at jeg kan", siger Mego. ”Hos dig” er singlen fra EP’en ”Glem alt om i morgen”, her har Mego, foruden Jeppe Federspiel, arbejdet med producerbrødrene Frederik og Fridolin Nordsø, og på fredag den 6. marts tager han på tour som support for Ankerstjerne. Første stop er, ifølge Ankerstjernes facebookside, DOK5000 i Odense. Megos borgerlige navn er Mikkel Skovgaard, og allerede i sin opvækst i Helsingør sugede han musik til sig fra alle steder. Han blev optaget af først rock, siden hiphop, og beskæftiger sig derfor med begge genrer.

Under det hele ligger hans reflekterende lyrik

"Jeg føler stærkt for de ting, jeg synger om, og jeg håber, andre kan bruge det, ligesom jeg selv kan. Jeg er nået til et sted, hvor livet dagligt overvælder mig. Jeg er overvældet over de mennesker, jeg er omgivet af. Overvældet over, at jeg er sat her på Jorden med den viden, at jeg skal dø igen. Det vil altid være modsætningsfyldt", siger Mego.